Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Financial Times'tan dikkat çeken Ekrem İmamoğlu analizi! 'Masasında hem Nutuk hem de Kur'an var'

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden İBB Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu'yla ilgili bir analiz yayımladı.

Financial Times'tan dikkat çeken Ekrem İmamoğlu analizi! 'Masasında hem Nutuk hem de Kur'an var'

Türkiye, 31 Mart Yerel Seçimleri'ni geride bıraktı. CHP'nin 47 yıl sonra Türkiye genelinde birinci parti konumuna geldiği, AKP'nin ise 22 yıl sonra ilk kez kaybettiği seçimler dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.

31 Mart'ta yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu'nun dua ettiği anlar, İngiltere merkezli Financial Times gazetesinin dikkatini çekti.

İmamoğlu'yla ilgili dikkat çeken bir haber yayımlayan FT, İmamoğlu'nun Türkiye'deki muhalefet açısından hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. İmamoğlu için "Karizmatik ve daha yumuşak bir dindar" ifadeleri kullanıldı.

"MASASINDA HEM NUTUK HEM KUR'AN VAR"

Haberde ayrıca İmamoğlu'nun bu mizacının, laik ideoloji üzerine kurulu olan CHP'nin dışından da oy almasını sağladığı ifade edildi. İmamoğlu'nun Financial Times'a yaptığı "Ben gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'nin laik düzende, demokratik düzende ve bu çeşitlilikle yüzyıllarca var olmasını istiyorum" açıklamasına ithafen gazete İmamoğlu hakkında, "Masasında hem önemli bir Atatürk konuşması olan Nutuk hem de Kur'an sergileniyor" satırları kullanıldı.

İMAMOĞLU, ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK RAKİBİ

Haberde, 52 yaşındaki İmamoğlu'nun son seçimleri kazanmasıyla birlikte AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısındaki en büyük rakip olarak ifade edildi.



İmamoğlu’nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en 





Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Ekrem İmamoğlu Financial Times Recep Tayyip Erdoğan