Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Gazze'ye atılan patlayıcı oranı atom bombasının 5 katı

Hiroşima'nın 79. yıldönümüne 'bugün' damga vurdu: Gazze'ye atılan 82 bin tondan fazla patlayıcı, ABD'nin Nagazaki'ye attığı atom bombasının 5 katı kadar.

Gazze'ye atılan patlayıcı oranı atom bombasının 5 katı

Dünya 79 yıl önce ABD'nin Hiroşima'ya atom bombası atmasıyla insanlık tarihindeki en karanlık katliamlardan birini yapmasının yıldönümüne odaklanmış durumda. Gazze'den ise 79 yıl önce Japonya'da yapılan katliamla bugün Gazze'de yapılan katliamın benzerliklerini ortaya koyan bir ses yükseldi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite ve Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med) Başkanı Rami Abdu, AA'ya yaptığı açıklamalarda, İsrail'in Gazze, ABD'nin de Hiroşima ve Nagazaki'ye saldırılarının benzerlikler taşıdığını aktardı.

ABD'nin Hiroşima'ya attığı atom bombasının soykırıma yol açtığına dikkati çeken Abdu, "Gazze'de yaşayan 2,3 milyon Filistinliden hiçbiri İsrail'in kara, deniz ve hava saldırılarından kurtulamadı. İsrail belirli bir gruba karşı savaşmıyor, Gazze halkının tümüne karşı soykırım savaşını yürütüyor" dedi.

YIKIM ORANI DA RAKAMLAR DA BENZER

Abdu, her iki bölgenin maruz kaldığı saldırılara ilişkin şunlara dikkati çekti:

"Hiroşima'daki atom bombasıyla anında 70-80 bin kişi öldü,1945 yılının sonuna gelindiğinde ölü sayısı yaklaşık 140 bin oldu. Soykırım savaşı sonucu sakinlerinin yüzde 10'u ölen, yaralanan veya kaybolan Gazze Şeridi'nde de durumun farklı olmadığını söyleyebiliriz."

ABD'nin Hiroşima'ya attığı atom bombası sonucu oluşan yıkımın kentteki binaların yüzde 70'ini etkilediğine işaret eden Abdu, bunun da İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerinde yol açtığı yıkıma denk geldiğini belirtti.

Euro-Med Başkanı Abdu, "İsrail, Gazze Şeridi'nde yaşam koşullarının yok olması adına kullanabilecek her şeyi doğrudan hedef alıyor" diye konuştu.

Sevabite ise "İsrail'in, Gazze'ye 82 bin tondan fazla patlayıcı attığı tahmin ediliyor. Bu miktar, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasının 5 katından fazlasına tekabül ediyor." diye konuştu.

Washington'un İsrail'e, bazıları 2 bin kilogram patlayıcı bulunan 100 binden fazla bomba ve füze tedarik ettiğine işaret eden Sevabite, İsrail'in bu silahlarla kadınları, çocukları, yaşlıları ve savunmasız sivilleri öldürerek soykırıma varan bir savaş yürütmeye devam ettiğini vurguladı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Hiroşima ABD Gazze İsrail