Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Geert Wilders başbakan olmayacağını açıkladı: Hükümeti kuramadı

Hollanda seçimlerinde 'sürpriz' bir şekilde en çok oyu alan Geert Wilders, hükümeti kurmak için yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı. Wilders koalisyon kuramadığı gerekçesiyle başbakan olamayacağını duyurdu.

Geert Wilders başbakan olmayacağını açıkladı: Hükümeti kuramadı

12PUNTO DIŞ HABERLER 

Seçimleri zaferle tamamlayan Geert Wilders, hükümeti kurabilmek için koalisyon görüşmeleri yaptığı partilerle anlaşamadığı gerekçesiyle, başbakan olmayacağını ifade etti.

Wilders, X hesabından bir açıklama yayınlayarak, "Ben sadece koalisyondaki tüm partiler desteklerse başbakan olurdum. Böyle olmadı. Ülkem ve seçmenler için olan sevgim, benim makamımdan önemlidir" dedi.

Daha sonra bir açıklama daha yayınlayan Wilders, "Daha da çok Hollandalının desteğiyle olacağım. Yarın değilse de sonraki gün. Milyonlarca Hollandalının sesi duyulacak!" mesajını paylaştı.

Wilders'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı parti PVV, kasım ayında yapılan seçimlerde beklentilerin ötesinde oy alarak birinci parti olmayı başarmıştı. Öte yandan iktidar için gerekli milletvekili sayısına ulaşamayan PVV, koalisyon hükümeti kurmak için diğer partilerle görüşüyordu.


Haber Kaynağı : 12punto

Hollanda Geert Wilders