Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Güney Amerika’dan kokain sevkiyatı: Uyuşturucu paketlerine Messi fotoğrafı yapıştırmışlar

Hollanda'da yürütülen Cherokee soruşturması kapsamında büyük çapta kokain ticareti yapan suç çetesinin, Türkiye yapılanmasına ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. Daha önce örgütün mafya dizisi baba The Godfather hayranı olduğu ortaya çıkmıştı. Örgütün iki numarasının ise Messi hayranı olduğu ve Messili pastayla da doğum günü kutladığı görüntüler dosyaya girdi.

Güney Amerika’dan kokain sevkiyatı: Uyuşturucu paketlerine Messi fotoğrafı yapıştırmışlar

Hollanda'da başlatılan ''Cherokee'' soruşturması kapsamında büyük çapta kokain ticareti yapan suç çetesinin Türkiye ayağındaki baronun Abdullah Alp Üstün olduğu ortaya çıkmıştı.

Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre, tarihin en büyük uluslararası uyuşturucu çetesi arasında yer alan örgütün, Türkiye yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler soruşturma dosyasına girdi. Çetenin yurtdışına parayı hawala yöntemiyle çıkartmak için Kapalı Çarşı'da kuyumcu açtığı ortaya çıkarken, mafya dizisi baba hayranı olan örgütün iki numarası ise Messi hayranı çıktı. Hollanda'ya sevk ettikleri kokainlerin üzerine Messi fotoğrafı yapıştıran örgütün iki numarasının Messili pastayla da doğum günü kutladığı fotoğrafları soruşturma dosyasına girdi.

Hollanda Krallığı Amsterdam Bölge Savcılığı tarafından başlatılan ''Cherokee'' adlı soruşturma kokain ticareti yapan ve suçtan elde edilen varlıkları aklayan suç örgütüne yönelik çalışmalarda şüphelilerin birden fazla uluslararası uyuşturucu nakliyesi işini organize ettiklerinin ortaya çıkmasının ardından Belçika'nın Anvers kentindeki bir depoda 4 ton 200 kilogram kokain ele geçirilmişti. Firari baron Joseph Johannes Leijdekkers'in Güney Amerika ile Avrupa arasında uyuşturucu sevkiyatı yaptığı uluslararası çetenin Türkiye ayağındaki baronun ise Abdullah Alp Üstün olduğu ortaya çıkmıştı.

KAPALIÇARŞI'DA KUYUMCU VE LÜKS KONUTLAR

Şebekenin uluslararası uyuşturucu sevkiyatındaki para trafiğini nasıl yönettiğiyle ilgili de soruşturma dosyasına önemli bilgiler girdi. Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nca düzenlenen suçtan elde edilen değere ilişkin rapor içeriğinde; Joseph Johannes Leijdekkers, Abdullah Alp Üstün ve Naci Yılmaz'ın uluslararası uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretinden elde ettikleri gelirlerin aklanmasında birlikte hareket ettikleri, kendilerinin ve yakınlarının bankacılık işlemlerinde ve mal varlıklarında hayatın olağan akışına uygun olmayacak şekilde önemli miktarda artış olduğu belirlendi. Dosya kapsamında tespit edilen şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu. Şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirleri bulundukları ülkelerden Türkiye'ye nakit veya altın formunda getirdiği, bunları getirirken herhangi bir finansal iz bırakmamak adına yasal bankacılık sistemini kullanmayıp Hawala sistemini tercih ettiği, Türkiye'deki varlıklarını da aynı yöntemle yurt dışına çıkardığı Hawala'nın daha kolay yapılabilmesi için Kapalı Çarşı'da kuyumcu dükkanı açtıkları, lüks otomobil ticareti yaptıkları, bu görüntü altında lüks oto galerilere fiilen sahip oldukları, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketler kurdukları, İstanbul'un en güzide yerlerinde lüks konutlar satın aldıkları, yabancı uyruklu şüpheliler açısından bu konutlar sayesinde Türk vatandaşlığı kazanmaya çalıştıkları, maddi değeri yüksek saat, kalem ve ziynet eşyaları satın aldıkları, banka ve kiralık kasalarda nakit para ve altın bulundurup varlıklarını bankacılık sistemine sokmaya çalıştıkları tespit edildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Lionel Messi Uyuşturucu