Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Gürcistan, AB ile köprüleri atıyor mu? 'Kimse ulusal çıkarlarımızı...'

Ülkede 'Yabancı Nüfuzun Şeffaflığı' yasa tasarısı görüşmeleri sürerken, Başbakan Irakli Kobakhidze Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'nin yabancı aktörlerle hareket ettiğini söyledi.

Gürcistan, AB ile köprüleri atıyor mu? 'Kimse ulusal çıkarlarımızı...'

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze düzenlediği bilgilendirme toplantısında 'Yabancı Nüfuzun Şeffaflığı' yasa tasarısının son okumada kabul edileceğini ancak yabancı aktörlerin emriyle hareket eden Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'nin bir şeyleri değiştirme şansına sahip olduğunu söyledi.

"PARLAMENTO ÜÇÜNCÜ OKUMADA KABUL EDECEK"

Kobakhidze, "Gürcistan parlamentosu halkın çoğunluğunun rasyonel iradesine göre hareket edecek ve dışarıdan dayatılan sözde kutuplaşmanın tamamlanmasına çok önemli bir katkı sağlayacak olan yasayı üçüncü okumada kabul edecek" dedi.

Kobakhidze açıklamasında Nisan ayında yapılan bir sosyolojik araştırmada, nüfusun yüzde 80'inden fazlasının sivil toplum kuruluşlarının finansmanının şeffaflığını desteklediğini, yüzde 60'ından fazlasının ise başlatılan yasa tasarısını desteklediğini gösterdiğininin altına çizdi.

Kobakhidze açıklamasında, "Hiç kimse Gürcistan'ın ulusal çıkarlarını dışarıdan savunmasını engelleyemeyecektir" cümlesinin altını çizdi.

"HERKESİ ŞİDDETTEN KAÇINMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, 'Yabancı Nüfuzun Şeffaflığı' yasa tasarısına karşı çıkan protestoculara yasaları ihlal etmekten kaçınmaları, kolluk kuvvetlerine de protestocuların herhangi bir şiddet eylemine karşı azami itidal ile karşılık vermeleri çağrısında bulundu.

Kobakhidze açıklamasında, "Herkesi bir kez daha şiddetten ve yasadışı eylemlerden kaçınmaya çağırmak istiyorum. Protestocuların şiddet ve yasadışı eylemlerine Amerikan ve Avrupa standartlarının üzerinde bir standartla karşılık veren kolluk kuvvetlerine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze "Bir suç varsa, kesinlikle uygun bir karşılık verilecektir" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN TEPKİ

Avrupa Birliği (AB) ise muhalefetin boykot ettiği  'Yabancı Nüfuzun Şeffaflığı' yasası için Gürcistan'ı uyardı. 

Gelişmeyi endişe ile takip ettiklerini belirten AB yetkilileri, "Bu yasanın nihai olarak kabul edilmesi Gürcistan'ın AB yolundaki ilerlemesini olumsuz etkileyecektir. Bu yasa AB'nin temel norm ve değerleriyle uyumlu değildir." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

Gürcistan Irakli Kobakhidze