Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hindistanlı çiftçinin başına gelenler doktorları hayrete düşürdü! Kafasını vurduğu yerde boynuz çıktı

Hindistan'da yaşayan 74 yaşındaki çiftçi Shyam Lal Yadav, tarlada çalıştığı sırada kafasını bir yere vurdu. Yadav'ın başını vurduğu yerde tümsek oluştu. 5 yıl sonra başındaki tümsek büyüyerek boynuz şeklini aldı.

Hindistanlı çiftçinin başına gelenler doktorları hayrete düşürdü! Kafasını vurduğu yerde boynuz çıktı

Hindistan’ın bir köyünce çiftçilik yapan 74 yaşındaki Shyam Lal Yadav'ın başına gelenler doktorları hayrete düşürdü.

Yadav tarlada çalışırken kafasını bir yere vurdu. Vurduğu yerde tümsek oluşurken, o tümsek zamanla büyüyerek adeta boynuza dönüştü.

Milliyet’ten Gonca Kocabaş’ın derlediği habere göre, Yadav ilk başlarda çok garipsediğini söylese de sonraları onunla yaşamaya alıştı. Yadav, boynuzun daha da büyümesi üzerine doktora başvururken, uzmanlar 'yağ boynuzu' olarak adlandırılan bu çıkıntının deri ve tırnaklardaki keratinden oluşan, çoğunlukla iyi huylu bir tümör olduğunu; genellikle yüzde, ellerde, kulaklarda ve tırnaklarda büyüdüğünü dile getirdiler.

Yadav’ın tedavisini gerçekleştiren Cerrah Dr. Vishal Gajbhiye şunları söyledi:

"Tedaviler değişiklik gösterir ancak cerrahi, radyasyon terapisi ve kemoterapiyi içerebilir. Bize gelen hasta yaklaşık 5 yıl önce başını incitmiş ve sonrasında kafasında bir şişlik büyümeye başlamış. Başlangıçta herhangi bir rahatsızlık yaratmadığı için görmezden gelinmiş. Fakat şişlik sertleşip daha da büyümeye başlayınca hastanemize başvurdu. Yaptığımız araştırmalar sonucu köklerinin çok derinde olmadığını gördük ve başarılı bir operasyonla alabileceğimize karar verdik. Tıp dilinde bu tür nadir oluşumlara yağ boynuzu (şeytan boynuzu) adı veriliyor. Boynuz, tırnaklarda da bulunanla keratinden oluştuğundan, genellikle steril bir şekilde çıkarılabilir. Ancak altta yatan durumun yine de tedavi edilmesi gerekecek. Çıkarıldıktan hemen sonra artık tamamen iyileşmiş olan yaranın üzerine deri aşılandı."

Yadav’ın kafasındaki boynuz başarılı bir şekilde çıkarıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Shyam Lal Yadav boynuz hindistan