Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hollanda'da ilk 'sağcı koalisyon hükümeti' kuruluyor

Hollanda'da aşırı sağcı lider Geert Wilders, dört partinin ilk "sağcı koalisyon hükümeti" konusunda anlaştığını duyurdu. Ancak ülkede kimin başbakan olacağı belirsizliğini koruyor.

Hollanda'da ilk 'sağcı koalisyon hükümeti' kuruluyor

Ülkede  İslam ve göçmen karşıtı Özgürlük Partisi (PVV), parlamentodaki sandaleyelerin dörtte birini kazanarak seçimden birinci parti çıktı. 

Aşırı sağcı lider Geert Wilders, dört partili koalisyon hükümeti konusunda anlaştıklarını açıkladı. Wilders, basın mensuplarına verdiği demeçte "İyi haber şu ki müzakereciler arasında bir anlaşmaya vardık ama elbette bu ancak parlamentodaki partiler de anlaşmaya vardığında kesinleşir" dedi. Wilders, başbakanlık tartışmasıyla ilgili olarak da "Bugün başbakan hakkında konuştuk ve bu tartışmaya daha sonra geri döneceğiz" dedi.

Sağ ve aşırı sağ dört partinin koalisyon hükümeti noktasında anlaşmaya varması ülke siyaseti açısından bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Koalisyonda Özgürlük Partisi (PVV), Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Yeni Sosyal Sözleşme (NSC) ve Çiftçi-Vatandaş Hareketi Partisi (BBB) yer alacak.

Müzakereler sırasında Wilders'in, İslam karşıtı tutumundan açıkça uzaklaştığı ve üç yasa taslağını sembolik olarak geri çektiği ifade ediliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Geert Wilders Hollanda Hollanda Parlamentosu hükümet