Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İngiltere sağlık çalışanlarına kapıyı açtı!

Hükümet verileri, İngiltere'nin geçen yıl sağlık sektöründe çalışmak üzere gelen yabancı göçmenlere verilen vize sayısını neredeyse iki katına çıkardığını ortaya koydu.

İngiltere sağlık çalışanlarına kapıyı açtı!

İngiltere, sağlık sektöründe çalışacak yabancı göçmenlere verilen arttırdı. "Nitelikli İşçi - Sağlık ve Bakım" rotası altında verilen vizelerde büyük artış yaşandı.

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YABANCI İŞÇİ AKINI

İngiliz hükümetinin yayımladığı verilere göre, sağlık ve bakım sektöründe çalışmak üzere ülkeye gelen yabancı göçmenlere verilen vize sayısı, geçtiğimiz yıl neredeyse iki katına çıkarıldı. "Nitelikli İşçi - Sağlık ve Bakım" kategorisinde verilen vizeler, yüzde 91'lik bir artışla 146 bin 477 kişiye ulaştı.

AİLE ÜYELERİNE DE VİZE İMKANI

Bu vizeler, sağlık ve bakım sektöründe çalışacak kişilerin yanı sıra, bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerini de kapsıyor. Bu kapsamda, sağlık ve bakım çalışanlarının aile üyelerine toplamda 279 bin 131 vize verildiği kaydedildi.

VİZE KOŞULLARINDA SIKILAŞTIRMA

Sunak hükümeti, göçmen sayısındaki artışı kontrol altına almak amacıyla, geçen yılın sonlarına doğru vize politikalarında sıkılaştırmaya gitti. Açıklanan yeni düzenlemeler, daha yüksek maaş eşikleri ve aile üyelerinin ülkeye getirilmesine ilişkin kısıtlamaları içeriyor. Bu adımlar, hükümetin göçmen sayısını düşürme çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.



Haber Kaynağı : 12punto

çalışan düzenleme göç Göçmen hükümet İngiltere sağlık vize yabancı