Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurmaya başladı

ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.

İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurmaya başladı

Yemen'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.

Saldırılara ilişkin detaylı bilgi paylaşılmazken, düzenlenen hava saldırılarına ilişkin sosyal medya hesaplarından görüntülere yer verildi.

BBC'nin aktardığına göre Amerikalı yetkililer, bölgedeki ABD ve İngiliz kuvvetlerin, Yemen'deki Husi hedefleri vurduğunu açıkladı. Son dönemlerde Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık ticari gemilere yönelik eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Yemen'in başkenti Sana ve liman kenti Hudeyde'de patlamalar olduğu haberleri geliyor ancak yetkililerden vurulan hedefler hakkında bir açıklama gelmedi.

Husilerin saldırıları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin yapıldığı Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye atarken, Kızıldeniz'de ticari gemilerin uğradığı saldırılar ve şirketlerin pes peşe aldığı kararlar, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlayacağına ilişkin endişeleri artırmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Çarşamba günü kabul ettiği tasarıyla, Husi saldırılarının acilen durması çağrısı yapmış ve ülkelere gemilerini saldırılara karşı savunma hakkı tanımıştı. Bu, bölgede bulunan ABD öncülüğündeki çok uluslu donanma görev gücüne, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde ticari gemileri hedef alan saldırıları püskürtmesine yeşil ışık yakılması anlamına geliyordu.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Deniz eylem Gazze gemi husi İsrail Kızıldeniz patlama saldırı yemen