Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

İngiltere'den Ukrayna savaşı açıklaması: Savaş 2026'ya kadar sürecek mi? 'Daha derin ve sert çatışmalar...'

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy, Ukrayna'nın Rusya'da füze kullanması konusunda devam eden ABD görüşmelerinde 'cesaret' çağrısında bulundu. İngiliz bakan, savaşın 2026'da da devam edeceğini dile getirdi.

İngiltere'den Ukrayna savaşı açıklaması: Savaş 2026'ya kadar sürecek mi? 'Daha derin ve sert çatışmalar...'

12PUNTO DIŞ HABERLER

David Lammy, Ukrayna'nın Rusya içinde 'Storm Shadow' füzelerini kullanmasına izin verilmesi için Beyaz Saray ile hassas görüşmelerin sürdüğünü belirterek , 'cesaret' gerektiren zamanlarda olduklarını savundu. Lammy, savaşın geleceğiyle ilgili de konuşarak 2026 yılını işaret etti.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve  Lammy, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray'da ABD başkanını ziyaret etmişti. Ziyaretin amacı, ABD'yi Ukrayna'nın uzun menzilli füzeleri Rusya'ya karşı kullanmasına izin vermekti. Ancak iki ülke arasındaki anlaşmazlık bu görüşmede çözülememişti.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşta, tahminlere göre 200 bin Ukrayna ve 150 bin civarında Rus askeri hayatını kaybetti Kaynak: ISW War report, (2024 Ağustos)

SAVAŞ 2025'TE DEVAM EDECEK Mİ?

Liverpool'daki İşçi Partisi konferansında düzenlenen bir etkinlikte konuşan Lammy, Ukrayna'daki savaşın zorluklarının, özellikle '2025'in sonlarından 2026'ya' ve sonrasına doğru 'daha da derinleşip sertleşeceğini' söyledi.

Lammy konuşmasında, 'Bu nedenle Ukrayna'nın yanında duran müttefiklerimiz adına cesaret, sabır ve metanet göstermemiz gereken kritik bir zamandır' diye konuştu. Lammy, 'Daha derin ve sert bir savaş bizi bekliyor' ifadelerini de kullandı.

The Guardian gazetesi, konuşmanın Storm Shadow füzelerinin Rusya'ya saldırmak için kullanılmasına izin vermenin riskleri konusunda 'Endişe duyan tereddütlü Beyaz Saray'a yönelik olduğu anlaşılıyor' diye yazdı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy

İNGİLTERE UKRAYNA'YA 'DAHA FAZLA YARDIMCI OLMAK' İSTİYOR

Lammy, Ukrayna ile Batılı müttefiklerinin, doğuda yoğun baskı altında olan cephe hattını tutmaya çalışmanın ötesinde, Kiev'e savaş alanında yardımcı olmak için 'daha fazla neyin gerekli olabileceğini' görüştüğünü vurguladı.

'Dışişleri bakanı olarak elbette operasyonel detaylar hakkında yorum yapmayacağım çünkü bu sadece Putin'e yardımcı olabilir' sözlerini kullanan Lammy, 'Ancak müttefikler arasında, kışa girerken Ukrayna'yı nasıl destekleyebileceğimiz konusunda çok gerçek zamanlı bir tartışma var.' diyerek sözlerini noktaladı.


Haber Kaynağı : 12punto

ukrayna Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna savaşı David Lammy