Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İran, AB'nin yaptırımlarına tepki gösterdi

İran, Rusya'ya insansız hava araçları (İHA) ve Yemen'deki Husiler ile Lübnan'daki Hizbullah'a füze ve İHA gönderdiği suçlamasıyla Avrupa Birliği (AB) tarafından İranlı 6 yetkili ve 3 kuruluşa karşı alınan yaptırım kararına tepki gösterdi.

İran, AB'nin yaptırımlarına tepki gösterdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yayımladığı yazılı açıklamada, AB'nin İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani dahil 6 yetkili ve 3 kuruluşa getirdiği yeni yaptırımları şiddetle kınadığını bildirdi.

AB'nin Gazze'de İsrail'in işlediği savaş suçlarına odaklanmak yerine bir kez daha İranlı yetkilileri hedef aldığını ifade eden Kenani, "Avrupa Birliği, İran'a karşı bir kez daha köhne ve etkisiz yaptırım aracına başvurmuş ve Siyonist rejimin ve ABD'nin memnuniyetini Avrupa Birliği ve uluslarının çıkarlarına tercih etmiştir." ifadelerini kullandı.

Kenani, AB'nin iddialarını "saçma, asılsız bahane ve suçlamalar" olarak nitelendirerek, Tahran'ın yaptırımlara karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.

AB, İran'dan Rusya'ya İHA transferi yapılmasından ve Orta Doğu ile Kızıldeniz bölgesindeki silahlı gruplara füze veya İHA sağlanmasından sorumlu kişi ve kuruluşlara yeni yaptırımlar uygulama kararı aldığını duyurmuştu.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, yaptırım uygulanan kişiler arasında İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani'nin de olduğu bildirilmişti.


Haber Kaynağı : AA

AB İran Muhammed Rıza Aştiyani NASIR KENANİ