Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail binlerce askerini Gazze'den çekiyor

İsrail-Hamas Savaşının başlamasından bu yana İsrail ordusu ilk kez binlerce askerini Gazze Şeridi'nden çekiyor.

İsrail binlerce askerini Gazze'den çekiyor

İsrail'in Hamas'a karşı 'hedefe yönelik operasyonlar' aşamasına geçmesi bekleniyor. Reuters'a konuşan İsrailli bir yetkili, daha önce göreve çağrılan yedek askerlerin de sivil hayata döndüğünü söyledi.

İSRAİL ORDUSU BÖLGEDEN ÇEKİLİYOR

Askerlerin bir kısmı çatışmaların daha yoğun yaşandığı şehrin güney yarısına yönlendirildiği belirtildi. Asker sevkiyatı, Gazze'nin kuzey yarısında çatışmaların azaltıldığına işaret ediyor. İsrail bir süredir ABD'nin, saldırıların yoğunluğunu azaltması yönündeki baskısı altındaydı. Geri çekilme haberi de Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde geldi.

Ancak Gazze'nin diğer bölgelerinde, özellikle de güneydeki Han Yunus kenti ve bölgenin orta kesimlerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

"BİRAZ ZAMANA İHTİYAÇ VAR"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Savaş, hedefleri gerçekleşene dek birkaç ay daha sürecek. Zaferin gerçekleşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var. Gazze’nin herhangi bir tehdit oluşturmamasını garanti altına almak istiyoruz” dedi.

İsrail ordusunun Hamas üyesi 8 bin silahlı kişiyi öldürdüğünü öne süren Netanyahu, İsrail hükümetinin, esir takası konusunda ilerleme ihtimali gördüğünü dile getirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

asker Blinken Gazze İsrail İsrail Ordusu hamas saldırı