Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

"İsrail Gazze'ye atom bombası atmalı" demişti! Japonya'dan ABD'ye tepki...

ABD'li senatör Lindsey Graham'ın "İsrail Gazze'ye atom bombası atmalı" şeklindeki hezeyanına Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko tepki gösterdi. Yoko, söz konusu benzetmenin"kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

Japonya, ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın, ülkesinin İsrail'e silah desteğini sürdürmesi çağrısında, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarına atıfta bulunmasına tepki gösterdi.

Lindsey, "Pearl Harbor'dan sonra millet olarak yıkımla karşı karşıya kaldığımızda, Hiroşima ve Nagazaki'yi nükleer silahlarla bombalayarak savaşı bitirmeye karar verdik ve bu doğru bir karardı." dedikten sonra şu skandal çağrıda bulunmuştu:

"İsrail'e savaşı bitirmek için ihtiyaç duyduğu bombaları verin."

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, yaptığı açıklamada, Graham'ın hafta sonu ülkesinin, İsrail'e silah sağlama gerekliliğine yönelik benzetmesini "kabul edilemez" bulduğunu bildirdi.

AA'nın aktardığına göre Bakan Kamikava, "Orta Doğu'daki mevcut durum göz önüne alındığında, Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombalarını örnek alan bir tartışmanın gündeme getirilmesi kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Graham'in değerlendirmesini "insanlık ruhuyla bağdaşmayan ve oldukça talihsiz" şeklinde niteleyen Japon Bakan, Hiroşima ve Nagazaki "felaketlerinin asla tekrarlanmaması gerektiğini" vurguladı ve ülkesinin, nükleer silahların "yıkıcı gerçekliğinin doğru bir şekilde anlaşılmasını teşvik etmeyi" hedeflediğini söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Japonya Lindsey Graham Kamikava Yoko

İlgili Haberler