Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

İsrail ordusu 'Hizbullah'ın kalesi'ne' saldırdı

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi. İsrail'in saldırılarına karşılık Hizbullah ise kuzey İsrail'e roket atışlarını artırdı.

İsrail ordusu 'Hizbullah'ın kalesi'ne' saldırdı

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki "Hizbullah'ın kalesi" olarak tanımlanan Dahiye bölgesinde belirlediği hedeflere hava saldırısı düzenledi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde iki binanın hedef alınacağını duyurmuş ve ardından bölgede güçlü patlamalar meydana gelmişti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, İsrail ordu sözcüsü Adraee’nin sosyal medyadaki uyarısından kısa süre sonra, Dahiye bölgesinde patlamalar yaşandı ve hava saldırılarının ardından bölgeden dumanlar yükseldi.

Adraee, daha sonra yaptığı ikinci bir açıklamada, Dahiye’de başka bir binanın da hedef alındığını belirtti.

HİZBULLAH'TAN KARŞI SALDIRI 

İsrail’in saldırılarının ardından Hizbullah, daha önce yaptığı açıklamada, karşılık verme stratejisini yoğunlaştıracağını duyurmuştu.

Sabah saatlerinden itibaren Hizbullah, İsrail'in kuzey bölgelerine yönelik saldırılarını artırarak devam ettirdi. İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Hayfa ve Celil çevresine 180 kadar roket atıldığı belirtildi. Roket saldırılarında, Akka kentinde bir kişinin hayatını kaybettiği, farklı bölgelerde ise en az 10 kişinin yaralandığı ve maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Lübnan’dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), İsrail’in kuzeyindeki Kayserya kentinde bulunan Başbakan Benjamin Netanyahu'nun konutunun da olduğu bölgeye isabet etti. İsrail Başbakanlık Ofisi, yapılan açıklamada Başbakan Netanyahu’nun Kayserya’daki evine yönelik bir İHA saldırısı olduğunu doğruladı. Açıklamada, olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı ve yaralanan olmadığı bilgisi verildi.


Haber Kaynağı : AA

Hizbullah İsrail