Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail’in Bükreş Büyükelçiliği’ne molotoflu saldırı

Romanya’nın başkenti Bükreş’teki İsrail Büyükelçiliği'ne molotof kokteyli atan saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

İsrail’in Bükreş Büyükelçiliği’ne molotoflu saldırı

Romanya’nın başkenti Bükreş’teki İsrail Büyükelçiliği'ne molotoflu saldırı düzenlendi. Olayın ardından hızlı bir şekilde bölgeye intikal eden Romanya gizli servisine bağlı terörle mücadele birimleri, saldırganı gözaltına aldı.

Romanya basınında yer alan haberlerde, 34 yaşındaki saldırganın eylem sırasında kendini yakma tehdidinde bulunduğu ve eylemin herhangi bir zarara yol açmadığı belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Bugün erken saatlerde Suriye asıllı olduğu anlaşılan biri, Romanya’daki İsrail Büyükelçiliği binası yakınlarına geldi.

Kontrol sırasında bir molotof kokteyli çıkardı, ateşledi ve binanın lobisine giden giriş kapısına doğru fırlattı. Yerel güvenlik güçleri hemen müdahale ederek şahsı gözaltına aldı.

Olayda yaralanma ve hasar meydana gelmedi. Şüpheli, soruşturma için yerel makamlara teslim edildi” denildi.

Polis Sözcüsü Georgian Dragan, basına yaptığı açıklamada saldırganın eyleminin kişisel olduğunu ve İsrail’in Gazze’deki saldırıları ile alakalı olmadığını söyledi.


Haber Kaynağı : İHA

büyükelçi Dışişleri Bakanlığı Bükreş İsrail Büyükelçiliği İsrail