Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrailli yetkililerden Reisi'nin ölümüyle ilgili açıklama

İsrailli yetkililer Reuters’a konuşarak İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle İsrail’in bağlantısının olmadığını söyledi.

İsrailli yetkililerden Reisi'nin ölümüyle ilgili açıklama

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopterin düşmesiyle olayın arkasında İsrail istihbaratının olduğu iddia edilmişti.

Reuters'a konuşan İsrailli yetkililer ise söz konusu iddiaları yalanladı. Resmi olmayan kaynaklara göre Tahran'ın yaklaşık 600 kilometre kuzeybatısında, Azerbaycan sınırına yakın bir şehir olan Jolfa yakınlarında elverişsiz hava koşulları nedeniyle meydana geldiği bildirilen helikopter kazasında İsrail'in herhangi bir bağlantısı ya da dahili olmadığını açıkladı.

Ayrıca üst düzey İsrailli yetkililer Reisi ve Abdullahiyan'ın ölümünün ardından karşılıklı politikalarda değişiklik beklenemeyeceğini söyledi. 

"REİSİ'NİN ÖLÜMÜ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEYECEK"

Üst düzey yetkililer, İran içindeki değişiklikler bir yana, İsrail'le ilgili kararların Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney tarafından alındığı için ilişkiler üzerinde bir etkisi olmayacağını da vurguladu. Bu bağlamda, İsrail açısından Reisi'nin ölümünün hiçbir şeyi değiştirmeyeceği belirtildi. 


Haber Kaynağı : 12punto

İsrail İran İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi