İtalya'nın ardından bir ülke daha DeepSeek'e erişimi kısıtladı: Çinli yapay zekaya arka arkaya yasaklar
Güney Kore Çevre Bakanlığı, kurum bilgisayarlarında Çinli yapay zeka şirketi DeepSeek'in internet araçlarına erişimi engelledi. Bakanlık kararına gerekçe olarak, Çinli şirketin kullanıcı verileri topladığı şüphesi gösterildi.

Çin şirketi DeepSeek'in kullanıcı verilerini topladığı iddiaları Güney Kore Çevre Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlığın aldığı 'acil tedbir' kararına göre, kuruma ait cihazlarda DeepSeek'in yapay zeka modellerinin kullanılması yasaklandı. Bakanlık, kuruma ait bilgisayarlardan DeepSeek'e erişimi yerel saatle 09.00'da engelledi.
Güney Kore İçişleri Bakanlığı, 31 Ocak'ta hükümet kurumlarına, DeepSeek ve ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarının kullanımında dikkatli olunması için genelge yayınlamıştı.
Yonhap'ın haberine göre, Bakanlıktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''İstihbarat yetkilileri, kişisel bilgi toplama sistemi henüz tam olarak bilinmediği için DeepSeek'in kullanımında dikkatli olunmasını istedi.''
HOLLANDA KAMU KURUMLARINDA DEEPSEEK'İ YASAKLADI
Hollanda Dijitalleşme ve Krallık İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Zsolt Szabo, DeepSeek'in hükümete ait cihazlarda kullanımının yasaklandığını belirtti. Yapay zeka uygulaması DeepSeek "casusluk eğilimli bir uygulama" olarak nitelendirilerek, bu nedenle kamu cihazlarında kullanımının yasaklandığı kaydedildi.
Kamu Yayın Kuruluşu (NOS) haberine göre, DeepSeek'in kullanım yasağının merkezi hükümet cihazları için geçerli olduğu ve yerel yönetimlerin çalışanlarına yönelik benzer bir kısıtlamayı kendilerinin getirebileceği ifade edildi.
Hollanda Kişisel Verileri Koruma Kurumundan geçen hafta yapılan açıklamada DeepSeek'in dikkatli ve temkinli kullanılması çağrısında bulunulmuştu.
DEEPSEEK NEDİR?
Çin merkezli yatırım fonu High-Flyer Capital Management tarafından finanse edilen DeepSeek, 5 buçuk milyon dolar maliyet ile geliştirdiği açık kaynaklı yeni yapay zeka modeli DeepSeek-R1'i 20 Ocak tarihinde yayınladı.
R1 sektördeki diğer rakiplerine göre ucuz olması ve 'açık kaynaklı' olarak piyasaya sürülmesi nedeniyle dikkat çekti. Kısa sürede dünya çapında çok sayıda kullanıcının kayıt yaptırdığı DeepSeek, uygulama mağazalarında ABD merkezli ChatGPT'yi de geride bırakarak en fazla indirilen yapay zeka uygulaması oldu.
ABD Donanması, Texas eyaleti, İtalya ve Avustralya, DeepSeek hakkında Güney Kore ile benzer kısıtlama ve yasak kararları almıştı.
Haber Kaynağı : AA
Çok Okunanlar

Teğmenlere 500 Bin Lira tazminat çıkarıldı... Dolar Kuru ayrıntısı...

CHP’de Olağanüstü Kurultay hareketliliği

İşte Jose Mourinho- Okan Buruk geriliminin perde arkası!

AKP’li belediyeden ucuza aldı, İBB’ye 10 katına sattı

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan adaylık iddialarına net yanıt!

Ünlü isimler Cem Yiğit Üzümoğlu için harekete geçti!

Boykotun yankıları devam ediyor

Siyasi belirsizliklerin gölgesinde hukukun üstünlüğü ve yapısal reformlar

İmamoğlu İnşaat’ın 3 projesi yolsuzluk dosyasına konmuş!

Deprem uzmanı Üşümezsoy'dan korkutan deprem açıklaması!
