Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Japonya'nın Fukuyama kentinde kedi paniği!

Japonya'da bir kedinin hekzavalent krom dolu tanka düşmesi sebebiyle halk uyarıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre tanka düşen kedi kaçtı. Yetkililer, kedinin toksik maddeye temas ettiğini belirtirken, halka kediden uzak durmaları ve görenlerin polise bildirmeleri çağrısı yapıldı.

Japonya'nın Fukuyama kentinde kedi paniği!

Japonya'nın Fukuyama kentinde, oldukça asidik bir kimyasal olan hekzavalent krom maddesinin bulunduğu tanka düşen bir kedinin tespit edilmesiyle, halka hayvandan uzak durmaları konusunda uyarı yapıldı.

BBC'nin raporuna göre, uyarı, fabrikadaki bir çalışanın tanktan uzaklaşan sarı pati izlerini keşfetmesinin ardından yapıldı.

Nomura Plating Fukuyama Fabrikası'ndaki güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde, kedinin koşarak uzaklaştığı ve ardında pati izleri bıraktığı görüldü. Yetkililer, halkı kediden uzak durmaları konusunda uyarıp, kediyi görenlerin polise bildirmelerini istedi.

Kedinin, oldukça asidik ve kanserojen olan hekzavalent krom maddesinin içine düştüğü düşünülüyor. 

Japonya'da yayın yapan Asahi internet sitesine göre, fabrika çalışanı pati izlerini 12 Mart Pazartesi günü buldu. Fukuyama kentinin çevre işlerinden sorumlu ekibi, halka normalden farklı görünen bir kedi görmeleri halinde ona dokunmamaları konusunda uyardı.

HEKZAVALENT KROM NEDİR?

Hekzavalent krom (altı değerlikli krom), çeşitli endüstriyel işlemlerde bulunan insan yapımı tehlikeli bir bileşiktir.

 


Haber Kaynağı : 12punto

kedi Japonya