Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Julian Assange'a 'sınırlı temyiz' hakkı mı verildi? ABD'ye iade edilecekti

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade edilmeden önce, tutuklu bulunduğu İngiltere'de bir kez daha mahkemeye itiraz etme hakkı tanındığı iddia edildi.

Julian Assange'a 'sınırlı temyiz' hakkı mı verildi? ABD'ye iade edilecekti

12PUNTO DIŞ HABERLER

Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi'nin Julian Assange'a 'sınırlı temyiz' hakkı tanıdığı iddia edildi. Buna göre Assange, İngiltere'nin kendisini mahkum ederek ABD'ye iade etmeye karar verdiği davayı yeniden temyize taşıyabilir. Assange, daha önce İngiltere'de çıkarıldığı mahkemece suçlu bulunmuş ve ABD'ye iade edilmesine karar verilmişti. İddialara göre Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi, daha önce kararı temyize götüren ancak sonuç alamayan Assange, ABD'ye bir süre daha iade edilmeyecek.

Julian Assange daha önce Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulunmuş, yeniden görülen davada karar değişmemişti. ABD'de 'vatana ihanet' suçundan hüküm giyen WikiLeaks kurucusu, iade edilmesi durumunda Birleşik Devletler'de ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. 

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, geçtiğimiz haftalarda basına yaptığı açıklamalarda Avustralya vatandaşı olan Assange'ın kendilerine teslim edilmesini talep etmiş, İngiltere'ye Assange'ın serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu. 

BBC'de yer alan bir haberde, İngiltere hükümetinin Assange'ın durumuyla ilgili ABD'li yetkililerle görüştüğü ve Assange'ın cezasının hafifletilebileceği iddia edilmişti.

İngiliz gazeteci Richard Medhurst'ün X hesabında yayınladığı belgeye göre, Yüksek Mahkeme Assange'a 'sınırlı temyiz' hakkı tanıdı. İddia doğruysa Assange, bir kez daha mahkemeye başvurarak iade kararının bozulmasını talep edebilecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Julian Assange ABD İngiltere Basın Özgürlüğü