Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Kamala Harris'ten Gazze açıklaması: Ben sessiz kalmayacağım

ABD Başkan Yardımcısı ve Kasım 2024’teki seçimlerde Demokratların adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Kamala Harris, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından, Gazze’deki acılar konusunda “sessiz kalmayacağım” dedi. Harris’in açıklamaları, İsrail hükümeti yetkilileri tarafından eleştirildi.

Kamala Harris'ten Gazze açıklaması: Ben sessiz kalmayacağım

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin Kasım 2024 seçimlerinde adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin ardından, ”Gazze’deki acılara sessiz kalmayacağım” dedi. İsrail hükümetinden yetkililer Harris’in bu açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

Harris, ABD’nin başkenti Washington’u ziyaret eden Netanyahu ile yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Gazze’deki vahim duruma sessiz kalmayacağım” dedi ve şöyle konuştu: 

'ÇARESİZ VE AÇ İNSANLARIN GÖRÜNTÜLERİ'

“Son dokuz ayda Gazze’de olanlar yıkıcı. Ölü çocukların ve ikinci, üçüncü veya dördüncü kez güvenlik için kaçan, çaresiz ve aç insanların görüntüleri bunlar.”

Harris’in bu açıklamaları hem İsrail’de hem de ABD’de geniş yankı uyandırdı. ABD medyası açıklamaları “keskin” olarak nitelendirirken, İsrail’de ise Harris’e tepki vardı. 

Harris, Biden’ın üç aşamalı ateşkes ve esir takası planını işaret ederek, Gazze’deki savaşın sona ermesi gerektiğini söyledi. Harris ayrıca, Netanyahu’ya bu ateşkes planını uygulanmanın zamanının geldiğini söylediğini de belirtti.

'ACILARA KARŞI BEN SESSİZ KALMAYACAĞIM'

Harris, Hamas’ın 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırıları hatırlatarak, Hamas’ı “dehşet verici cinsel şiddet eylemleri” gerçekleştiren “acımasız bir terör örgütü” olarak niteledi.

Harris, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu söylerken, kendini nasıl savunduğunun da önemli olduğunun altını çizdi. Gazze’deki insani trajedi karşısında gözlerin kapatılamayacağını belirten Harris, “Acılara karşı duyarsızlaşamayız ve ben sessiz kalmayacağım” dedi.

Harris’in Netanyahu ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamanın, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail politikasından bir sapma işareti olup olmadığı tartışılırken, İsrail medyasında Harris’in ateşkes görüşmelerine zarar verdiği öne sürüldü.  

İsrail medyasına konuşan İsrailli üst düzey diplomatlar, Harris’in basına yaptığı açıklamalara şaşırdıklarını söyledi. Harris’in rehine anlaşmasında, uzlaşıyı zorlaştırmış olabileceği konuşuluyor. İsrail medyasında yer alan haberlerde yetkililerin “Harris’in açıklaması İsrail ile ABD arasında bir görüş ayrılığı olduğu izlenimi verdiği için rehine anlaşmasına ulaşmayı zorlaştırmayacağını umuyoruz” dediği bildirildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Kamala Harris Gazze Netenyahu