Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kamu güvenliği nedeniyle Noel pazarına kilit vuruldu

2022'de 320 bin kişinin ziyaret ettiği pazar, bu yıl kalabalık nedeniyle güvenlik endişesi yarattı.

Kamu güvenliği nedeniyle Noel pazarına kilit vuruldu

İngiltere'nin en eski Noel pazarlarından biri olan Lincoln Noel Pazarı, geçen yılki büyük başarısının ardından bu yıl kamu güvenliği endişeleri nedeniyle iptal edildi. 2022'de 320 bin kişinin ziyaret ettiği pazar, 40. yılını kutlamış ve ülkenin en uzun soluklu bayram pazarlarından biri olarak öne çıkmıştı.

Ancak bu yıl, şehir merkezindeki küçük bir alanda çok fazla insanın bulunmasının ziyaretçiler için rahatsız edici olabileceği endişesiyle yetkililer tarafından iptal edildi. Dört gün süren etkinlik, geleneksel olarak eğlence sanatçıları, korolar ve parlak ışıklı etkinliklere ev sahipliği yapmaktaydı.

Belediye, bu yılki etkinlik yerine şehir merkezinde buz pisti gibi çeşitli şenlikli etkinlikler düzenlemeye karar verdi. Ancak, alınan karar, kent sakinleri ve tüccarlar arasında öfkeye neden oldu.

Şehrin Muhafazakar Milletvekili Karl McCartney, İşçi Partisi'nin yönettiği konseyi "kültürel ve ekonomik vandalizm"le suçlayarak anlaşmazlığa dikkat çekti. Facebook üzerinden yaptığı bir açıklamada, Noel Pazarı'nın kapatılmasının, kamu, topluluk ve işletmeler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve şehrin itibarına zarar verdiğini belirtti.

Belediye meclisinin geçen hafta gelecek yıl için piyasayı geri getirme önergesini reddetmesi, çevrelerin belediye meclisine olan öfkesini daha da artırdı. Roly's Fudge Pantry'yi işleten Christan Meggitt, mağazayı geçen yılki Noel pazarından elde edilen gelirle satın aldığını ancak bu yılki iptalin ailesini geçindirmenin zorluğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Belediye meclisi lideri Meclis Üyesi Ric Metcalfe, iptalin nedenini, 2022'nin devasa başarısının küçük bir alanda çok fazla insanın rahatsızlık duymasına yol açtığını belirterek açıklamıştı.

 


Haber Kaynağı : 12punto

gelenek İngiltere kamu noel