Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Kuran-ı Kerim yaktı: 3,5 yıl hapis cezası aldı!

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'da bir caminin önünde Kuran-ı Kerim yakan 20 yaşındaki Nikita Zhuravel 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kuran-ı Kerim yaktı: 3,5 yıl hapis cezası aldı!

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın Volgograd kentindeki bir caminin önünde geçtiğimiz yıl Kuran-ı Kerim yakan 20 yaşındaki Nikita Zhuravel çıkarıldığı mahkemece 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Zhuravel hakkında suç duyurusunda bulunan ve duruşmada yer alan 13 imam, “manevi değerlere derin zarar” verdiği gerekçesiyle yargılanan Zhuravel’e hapis cezası verilmesini istedi. Grozni Visaitovsky Bölge Mahkemesi’nde görülen duruşmada Nikita Zhuravel 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SORGUSU SIRASINDA ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Nikita Zhuravel tüm sorgularında ve cezaevinde defalarca kez pişmanlığını dile getirmiş ve özür dilemişti. Zhuravel ilk sorgusunda Ukrayna istihbaratının kendisine para teklif ettiğini ve bu nedenle eylemi gerçekleştirdiğini söylemişti.

KADİROV'UN OĞLU SALDIRMIŞTI

Çeçen lider Ramazan Kadirov’un oğlunun Zhuravel’i dövdüğü görüntüler yayınlanmış, Ramazan Kadirov ise oğluyla gurur duyduğunu açıklayıp şunları söylemişti: ''Onu yendi ve doğru olanı yaptı. Dahası, herhangi bir kutsal yazıyı ihlal eden herkesin, onu bariz bir şekilde yakanlar da dahil olmak üzere, ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyorum.''

 

 


Haber Kaynağı : İHA

Rusya Çeçenistan