Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Libya Deniz Harp Okulu Komutanı silahlı saldırı sonucu öldürüldü

Libya'nın başkenti Trablus'ta Deniz Harp Okulu Komutanı Abdurrahman Milad, aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Milad'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Libya Deniz Harp Okulu Komutanı silahlı saldırı sonucu öldürüldü

Libya'nın başkenti Trablus'ta Deniz Harp Okulu Komutanı Abdurrahman Milad, silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, "El Bidca" lakabıyla bilinen Milad, başkent Trablus'un batısında aracına makineli tüfeklerle açılan ateş sonucu öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlikleri henüz tespit edilemedi, ancak olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Güvenlik kaynakları, Milad'ın pek çok düşmanının olduğunu ve ölümünün ardından destekçisi silahlı grupların toplanmaya başladığını belirtti. Bu durumun bölgede yeni bir gerilimi tetikleyebileceği ifade ediliyor.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, sosyal medya platformu Facebook üzerinden yayımladığı taziye mesajında, Milad'ın suikastçılarının bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu.

ABDURRAHMAN MİLAD KİMDİR?

Abdurrahman Milad, 2017'de yayınlanan bir Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, Libya Sahil Güvenliği'nden eski bir yetkilinin de dahil olduğu mültecileri taşıyan bir teknenin batırılması olayına karışmıştı.

2018 yılında BM Güvenlik Konseyi tarafından yayınlanan bir raporda ise Milad, Libya'da insan kaçakçılığı örgütlerine liderlik etmek, göçmenlere işkence yapılması ve insan hakları ihlallerine karışmakla suçlanmıştı. Bu sebeplerle uluslararası bir suçlu olarak bilinen Milad, Libya hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı tarafından Ekim 2020'de Trablus'ta gözaltına alınmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Deniz Harp Okulu Libya