Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Lübnan'da patlayan çağrı cihazlarını üreten şirket açıklama yaptı: Patlamaların sebebi ne?

Lübnan'da infilak eden çağrı cihazlarını üreten şirket, üretim yapmadıklarını, sadece aracı firma olduklarını duyurdu.

Lübnan'da patlayan çağrı cihazlarını üreten şirket açıklama yaptı: Patlamaların sebebi ne?

Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, Lübnan'da çok sayıdaki Hizbullah mensubunun üzerinde infilak ettirilen çağrı cihazlarını kendisinin üretmediğini açıklayarak, marka lisansı verdikleri 'BAC' isimli firmayı işaret etti.

Gold Apollo şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'AR924' modeli çağrı cihazlarının üretiminde herhangi bir yetkilerinin olmadığı ifade edildi.

Şirketin açıklamasında, 'Biz sadece marka yetkisi veriyoruz ve bu ürünün tasarımında veya üretiminde hiçbir dahlimiz yok' ifadeleri kullanıldı.

Gold Apollo, bu cihazların üretiminin yalnızca marka lisansı kullanma yetkisi verdikleri 'BAC' isimli şirkete ait olduğunu belirtti.

CİHAZLAR TAYVAN'DA DEĞİL MACARİSTAN'DA ÜRETİLİYOR

Tayvan basınında yer alan haberlere göre de Gold Apollo Yöneticisi Hsu Ching Kuang, düzenlediği basın toplantısında, bu cihazların Tayvan'da değil, yurt dışında üretildiğini anlattı.

Hsu, patlatılan cihazların Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan 'BAC Consulting Ltd' isimli şirket tarafından üretildiğini ve bu firmayla 3 yıl önce yetkilendirme sözleşmesi imzaladıklarını bildirdi.

Patlamaların ardından Lübnanlı sosyal medya kullanıcılarının dolaşıma soktuğu görsellerde yer alan hasar görmüş çağrı cihazlarının marka ve modelinin 'Gold Apollo Rugged Pager AR924' olduğu görülmüştü.


Haber Kaynağı : AA

lübnan çağrı cihazları gold apollo Hizbullah