Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Meclisten geçti: Tacikistan’da başörtüsü yasaklandı

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, ülkenin kültürüne yabancı kıyafet olarak görülen türban, başörtüsü ve diğer tüm İslami sembollerin kullanımını yasaklayan yasa tasarısına onay verdi.

Meclisten geçti: Tacikistan’da başörtüsü yasaklandı

Çoğunluğu Müslüman olan Tacikistan'da parlamentonun üst kanadı Milli Meclis, 19 Haziran’da başörtüsünün yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Yasa çerçevesinde ayrıca Ramazan ve Kurban bayramlarının çocuklar tarafından kutlanması da yasaklandı. 

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi tarafından 8 Haziran’da kabul edilen yasa tasarısı, dün Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından imzalanmasının ardından yürürlüğe girdi.

PARA CEZASI UYGULANACAK

Yasa, "milli değerlerin korunması amacıyla Tacik kültürüne uygun olmayan yabancı kültürlere ait kıyafetlerin giyilmesini, ithal edilmesini, satılmasını ve reklamının yapmasını" yasaklıyor.

Yasaya uyulmaması durumunda bireylere 740 dolar, kurumlara ise 5 bin 400 dolara kadar para cezası verilmesi öngörülürken, hükümet yetkililerine 3 bin 700 dolar, dini otoritelere ise 5 bin 60 dolar civarında para cezası verilebilecek. 

OKULLARDA FİİLEN YASAK

Ülkede başörtüsü uzun süredir devlet kurumlarında ve okullarda fiilen yasak.

Bu yasağın yanı sıra erkeklerin sakal uzatmasına da izin verilmiyor.


Haber Kaynağı : 12punto

yasa tasarısı Tacikistan İmamali Rahman