Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Meloni, BM’de Lübnan ve uyuşturucu sorunlarını masaya yatırdı

New York’ta BM Genel Kurulu'na katılan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Lübnan’daki gerginliğe ilişkin itidal çağrısında bulunarak, BM misyonundaki İtalyan askerlerinin güvenliği için dikkat çekti. Ayrıca, ABD Başkanı Biden’ın uyuşturucu ile mücadele toplantısında güçlü bir mesaj verdi. Meloni, teknoloji yatırımları konusundaki iyimserliğini de vurguladı

Meloni, BM’de Lübnan ve uyuşturucu sorunlarını masaya yatırdı

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, temasları sırasında gündemdeki konulara dair İtalyan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lübnan’daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Meloni, “Lübnan konusunda en büyük zorluk, orada bir şekilde ateşkese ulaşmak ve gerilimi düşürmektir. İsrail'in savunma hakkı vardır, ancak geniş çaplı bir savaşın kimseye faydası olmaz” dedi.

Meloni, BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) misyonunda görev yapan yaklaşık bin İtalyan askerinin güvenliğine odaklanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevcut durumun sona ermesiyle İtalyan askerlerinin orada önemli bir rol üstlenebileceğini belirtti.

Ukrayna’ya destek konusunda İtalya'nın tutumunda bir değişiklik olmadığını ifade eden Meloni, New York’taki temaslarında büyük teknoloji firmalarının liderleriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini ve bu firmaların İtalya’ya yatırım yapması konusundaki iyimserliğini dile getirdi.

Meloni, ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın düzenlediği sentetik uyuşturucuyla mücadeleye yönelik küresel koalisyon toplantısında da, “Uyuşturucunun her türüne karşıyız; uyuşturucular insanların hayatlarını mahveder ve mücadele etmek için elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde güçlü bir mesaj verdi.

Başbakan Meloni, New York’taki temasları kapsamında ayrıca, Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council tarafından verilen 2024 Küresel Vatandaş Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü iş insanı Elon Musk’tan aldı.


Haber Kaynağı : AA

giorgia meloni İtalya lübnan