Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Michelle Obama'nın annesi Marian Robinson hayatını kaybetti

ABD'nin ilk siyah First Lady'si Michelle Obama'nın annesi Marian Robinson'ın 86 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu. Michelle ve Barack Obama 2008'de ABD'de başkan adaylığı için kampanya yürütürken, Robinson torunları Malia ve Sasha Obama'ya büyük destek sağlamıştı.

Michelle Obama'nın annesi Marian Robinson hayatını kaybetti

ABD'nin eski başkanlarından Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın annesi Marian Robinson, 86 yaşında hayatını kaybetti.

ABD'nin ilk siyah First Lady'sinin annesi Robinson'ın vefatı hakkında ailesinin yaptığı açıklamada, Robinson'ın Obama'nın başkanlık döneminde aileyle birlikte Beyaz Saray'a taşınmayı kabul ettiği belirtilerek, "Ona ihtiyacımız vardı. Kızların ona ihtiyacı vardı" ifadelerine yer verildi.

MARİAN ROBİNSON KİMDİR?

Marian Lois Robinson, 29 Temmuz 1937'de doğmuş ve 31 Mayıs 2024'te hayata veda etmiştir. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın kayınvalidesi olan Robinson, Michelle Obama ve basketbol yöneticisi Craig Robinson'un annesiydi.

1937'de Chicago'da dünyaya gelen Marian Shields, ev boyacısı ve marangoz olan Purnell Nathaniel Shields ile lisanslı pratik hemşire Rebecca Jumper'ın yedi çocuğundan dördüncüsüydü. Ailesi, zamanla ayrılmış ve her iki ebeveyninin de çok ırklı kökenleri bulunmaktaydı.

Annesinin büyükbabası Dolphus T. Shields, köleliğin soyundan gelmekte olup, Georgia kırsalından Birmingham, Alabama'ya göç etmiş ve burada marangozluk ve alet bileme işi kurmuştu. Ailesi, sonunda Büyük Göç sırasında Chicago'ya taşınmıştır.

Marian Shields, 27 Ekim 1960'ta Chicago'da Fraser Robinson III ile evlendi. Çiftin, Fraser'ın annesinin adını taşıyan Craig Malcolm ve Michelle LaVaughn adında iki çocuğu oldu. Fraser Robinson, 1991 yılında multipl sklerozdan vefat etti.

Robinson, hayatı boyunca Spiegel, Chicago Üniversitesi ve bir bankada sekreter olarak çalıştı. 1960'ların sonlarında ailesiyle birlikte Chicago'nun Güney Yakası'nda, Robbie teyzesi ve kocası Terry'ye ait olan tuğla bir bungalovun ikinci katındaki kiralık bir dairede yaşıyordu. İki çocuğunu burada büyüttü ve Obama ailesiyle birlikte Beyaz Saray'a taşınana kadar bu evde yaşamaya devam etti.

Michelle Obama, "Becoming" adlı kitabında annesinin Chicago'daki evine olan güçlü bağlılığını ve çocuklarını evde oturan bir anne olarak yetiştirme konusundaki kararlılığını anlatmaktadır. Kızı Michelle liseye başladığında, Robinson bir bankada yönetici asistanı olarak çalışmaya devam etti.

Michelle Obama, annesini açık sözlü ve dürüst biri olarak tanımlamış, onun amansız desteğini ve çocukluğu boyunca gösterdiği sessiz desteği sık sık vurgulamıştır.

Shields, Michelle’i okula başlamadan önce kütüphaneye götürür ve okuma yazma öğrenirken yanında otururdu. Genellikle çocuklarının kendi anlaşmazlıklarını çözmelerini bekleyen bir anne olan Shields, ihtiyaç duyulduğunda hemen müdahale ederdi.

Michelle, ilkokulda değersiz hissettiği bir dönemde, annesi Shields onun savunuculuğunu yaparak okulda daha iyi öğrenme fırsatları elde etmesini sağlamıştır.

Michelle ve Barack Obama 2008'de başkan adaylığı için kampanya yürütürken, Robinson torunları Malia ve Sasha Obama'ya büyük destek sağladı.

Robinson, Barack Obama'nın başkanlığı sırasında Birinci Aile ile birlikte Beyaz Saray'da yaşadı ve ailesine destek olmaya devam etti.

Marian Lois Robinson, 31 Mayıs 2024'te 86 yaşında Chicago'da hayatını kaybetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Barack Obama Marian Robinson Michelle Obama