Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Miçotakis'ten Kıbrıs için 'tartışmaya bile girmeyiz' mesajı: Erdoğan'la görüşmelerinde ne konuştular?

ABD’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası, değerlendirmeler yapan Miçotakis, her konuda mutabık olmadıklarını vurguladı. İkili ilişkilerde önemli maddelere dair ortak noktalar olsa da, egemenlik hakları ve Kuzey Kıbrıs konularında Yunanistan’la Türkiye uzlaşma zemini bulamadı.

Miçotakis'ten Kıbrıs için 'tartışmaya bile girmeyiz' mesajı: Erdoğan'la görüşmelerinde ne konuştular?

12PUNTO DIŞ HABERLER

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'de gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkileri değerlendirdi. Miçotakis, bu görüşmenin tüm konularda anlaşma sağlanması anlamına gelmediğini vurguladı. 

Yunanistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin masada olduğu toplantıda, iki ülkenin işbirliğinin çeşitli alanlarda derinleştirilmesi gerektiği üzerinde durulmuştu.

Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Miçotakis, özellikle göç konusundaki işbirliklerinin artırılması gerektiği yönünde bir mutabakat sağlandığını belirtti.

Ayrıca, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 2025 yılı içerisinde yeniden toplanacağını açıkladı. 

Miçotakis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne atıfta bulunarak, Yunanistan'ın bu konuda bir tanınma tartışmasına dahi girmeyeceğini ve egemenlik haklarının sorgulanmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis

'İYİ KOMŞULUK' VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyi komşuluk anlayışı çerçevesinde gelişebileceğini ve bu sürecin Atina Bildirgesi doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan ayrıca, Gazze'deki insani durumla ilgili, İsrail'in bu bölgedeki saldırılarının ciddiyetine dikkat çekti ve uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi gerektiğini savundu. 

Toplantı sonunda, iki liderin de bölgesel sorunlar üzerinde daha fazla işbirliği yapılması gerektiğinde hemfikir olduğu ortaya çıktı. 


Haber Kaynağı : 12punto

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Miçotakis Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan Kıbrıs kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti Güney Kıbrıs Rum Kesimi