Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Moldova'da hükümetin izni dışında seçim sandıkları kurulmuştu: Rus diplomat sınır dışı edildi

Moldova yönetimi, ayrılıkçı bölge Transdinyester’de Rusya’daki başkanlık seçimi için izinsiz şekilde sandık kurulması nedeniyle Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliği'nden bir diplomatın sınır dışı edildiğini duyurdu.

Moldova'da hükümetin izni dışında seçim sandıkları kurulmuştu: Rus diplomat sınır dışı edildi

Moldova, Rusya'nın başkanlık seçimi için Transdinyester'de izin verilmemesine rağmen sandık kurup seçim düzenlemesi üzerine, bir Rus diplomatın sınır dışı edildiğini açıkladı.

Moldova’nın Rusya yanlısı ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde, Rusya’daki başkanlık seçimi için sandık kurulması iki ülkeyi karşı karşıya getirdi. Moldova Dışişleri Bakanı Mihai Popşoi, konuyla ilgili Rusya Büyükelçisi Oleg Vasnetov’un Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını söyledi.

Bakan Popşoi, Büyükelçi Vasnetov’a Transdinyester bölgesinde sandık kurulmasına ilişkin protesto notası iletildiğini bildirdi.

Popşoi ayrıca Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliği'nden bir diplomatın “istenmeyen kişi” ilan edildiğini de sözlerine ekledi. Moldova Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da adı açıklanmayan Rus diplomatın istenmeyen kişi ilan edildiği ve sınır dışı edildiği kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Kişinev’in sınır dışı kararına karşılık verileceği vurgulandı.


NE OLMUŞTU?

Moldova yönetimi, Rusya’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimi için Rusya’nın Kişinev Büyükelçiliği dışında herhangi bir noktada sandık kurulmasını kabul etmemişti. Ancak 250 binden fazla Rus vatandaşının yaşadığı ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde 6 oy verme merkezi kurulmuştu.
Transdinyester, Moldova’nın 1991’de Sovyetler Birliği’nden ayrılmasının ardından Rusya’nın desteğiyle tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti.


Haber Kaynağı : İHA

Rusya Moldova Transdinyester büyükelçi diplomat