Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Moskova saldırısı Avrupa'yı tedirgin etti: Almanya için uyarı verildi!

Moskova yakınlarında bulunan Crocus City Hall konser salonuna yapılan ve en az 137 kişinin ölümüne neden olan ve IŞİD'in üstlendiği saldırı sonrası Avrupa alarma geçti. Son olarak, Almanya için saldırı uyarısı verildi.

Moskova saldırısı Avrupa'yı tedirgin etti: Almanya için uyarı verildi!

Moskova yakınlarında bulunan Crocus City Hall konser salonuna yapılan ve IŞİD'in üstlendiği terör saldırısı sonrası Avrupa'da yaşanabilecek ciddi şiddet eylemleri endişelerini arttırdı.

YÜKSEK TERÖR TEHDİDİ

Almanya'da terörizm uzmanı Peter Neumann, Almanya'daki terör tehdidini ciddi bir şekilde değerlendiriyor. 

Neumann'a göre, "İslam Devleti ve Horasan" gibi örgütlerin faaliyetleri sadece bir tehdidi oluşturuyor. Diğer bir tehdit ise Ortadoğu'da çatışmaların yeniden alevlenmesi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser de Almanya'daki terör tehdidini yüksek olarak değerlendiriyor ve İslamcı terörizmin hala ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

Neumann'a göre, son haftalarda ve aylarda Batı Avrupa'da engellenen saldırı girişimlerinde artış yaşanıyor. Europol'e göre, 2022 yılında Avrupa genelinde altı cihatçı saldırı girişimi oldu. Ancak 2023 yılından bu yana, bu sayının arttığı gözlemleniyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya'da IŞİD bağlantılı olduğundan şüphelenilen iki kişi tutuklandı. Savcılığa göre bu iki şüpheli, Stockholm'deki İsveç parlamentosunda polis memurlarına ve diğer insanlara ateşli silahlarla bir saldırı gerçekleştirmeyi planlıyordu.


Haber Kaynağı : 12punto

Crocus Moskova Almanya terör