Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Navalny'nin annesinden kan donduran iddialar: 'Cenazesiyle şantaj yapıyorlar'

Geçtiğimiz günlerde hapishanede şüpheli şekilde hayatını kaybeden Alexei Navalny’nin annesi Lyudmila Navalnaya, oğlunun Youtube kanalında bir açıklama yayınladı ve devlet yetkililerinin gizli bir cenaze töreni düzenlenmesi için kendisini tehdit ettiğini iddia etti.

Navalny'nin annesinden kan donduran iddialar: 'Cenazesiyle şantaj yapıyorlar'

Lyudmila Navalnaya’nın oğlunun Youtube kanalına yüklediği video dünya çapında ses getirdi. Navalnaya’nın iddiasına göre, Rus yetkililer kendisine oğlunun cenaze töreniyle ilgili baskı yapıyor. Cenazenin bir ‘muhalif gösteriye’ dönüşmesini istemeyen devlet yetkilileri, Navalnaya’nın anlattıklarına göre kendisini oğlunun gizli bir törenle defnedilmesi için açıkça tehdit ediyor.

Navalnaya Youtube’a yüklediği videoda, yetkililerin ‘karar vermek için fazla zamanının kalmadığını’ ve ‘oğlunun cesedinin bozulmaya başladığını' söylediklerini iddia ediyor.

Navalnaya “Gözlerimin içine bakarak dediklerini yapmazsam, oğlumun cenazesine bir şeyler yapacaklarını söylediler” diyor. 

Alexei Navalny’nin basın sözcüsü Kira Yarmysh, geçtiğimiz çarşamba günü basına açıklama yaparak, yetkililerin Lyudmila Navalnaya’ya ‘oğlunun doğal sebeplerden öldüğünü kabul ettiği’ bir belge imzalattığını söylemişti. Navalnaya, Youtube videosunda belgeyi imzaladığını onayladı. Rus devlet görevlileri, daha önce Navalny'nin bedenini kimyasal incelemeler yapmak için iki hafta tutacaklarını açıklamıştı. İddia doğru ise yetkililer, iki haftalık inceleme süresi tamamlanmadan önce Navalnaya'ya böyle bir belge imzalattı.

Navalnaya, yetkililerin belgeyi oğlunun bedenini kendisine gösterdikten sonra imzalattıklarını söyledi.

Belgeyi imzalamazsa oğlunun bedenini alamamaktan korktuğunu ifade eden Navalnaya, Rusya yasaları gereği oğlunun bedeninin kendisine verilmesi gerektiğini söylüyor.

Alexei Navalny’nin annesi, cenaze töreninin gizli bir şekilde değil, sevenlerinin de katılabileceği bir törenle defnedilmesi konusunda ısrarcı olduğunu da yüklediği videoda dile getiriyor.

The Moscow Times'ın Kremlin'deki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, cenazenin politik protestolara yol açmaması için yetkililer 'farklı opsiyonları değerlendiriyor. Adı açıklanmayan bir kaynağa göre, defin işlemlerinin seçimlerden sonra yapılması da seçenekler arasında değerlendiriliyor. 


Haber Kaynağı : 12punto

Alexei Navalny Rusya cenaze