Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Netanyahu, 'kuzeyde saldırılara devam' talimatı verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve Fransa'nın Lübnan'da geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini belirterek, İsrail ordusuna kuzeyde tüm gücüyle saldırılarına devam etmesi talimatı verdiğini açıkladı

Netanyahu, 'kuzeyde saldırılara devam' talimatı verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail ordusuna tüm gücüyle kuzeyde saldırılarına devam etmesi talimatı verdiğini" açıkladı. Netanyahu, ABD ve Fransa'nın Lübnan'da geçici ateşkes çağrısına yanıt vermediğini ve kuzeye saldırıların azaltılması yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Lübnan'da geçici bir ateşkesi görüşmeye razı olduğuna dair iddiaların yalan olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Ateşkesle ilgili haberler doğru değil. Netanyahu, ABD-Fransa'nın teklifine yanıt vermedi. İsrail'in kuzeydeki saldırılarını azaltması yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Gazze'deki saldırılar da savaşın tüm hedefleri gerçekleşene kadar sürecektir," ifadelerine yer verildi.

İsrail basınındaki haberlerde, Netanyahu'nun ABD ve Fransa'nın girişimiyle Lübnan'da üç haftalık geçici bir ateşkesin görüşülmesine izin verdiği öne sürülmüştü. Ancak Netanyahu, bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

ABD ve Fransa'nın öncülüğünde, Avrupa Birliği (AB) ile birlikte 8 ülkenin katılımıyla yapılan ortak açıklamada, İsrail ile Lübnan arasındaki çatışmaların durdurulması ve diplomasiye alan açılması için 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapılmıştı. Bu süreçte, Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakerelerinin tamamlanması da talep edilmişti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD ile Fransa'nın, İsrail-Lübnan sınırında bir ateşkes çağrısında bulunduğu ve bu konuda mutabık kaldığı belirtildi. Ancak Netanyahu'nun son açıklamaları, bu çağrının etkisiz kalabileceğini gösteriyor.

Gece boyunca İsrail, Lübnan'ın çeşitli bölgelerine hava saldırılarına devam etti. Çarşamba akşamı başlayan ve perşembe sabahına kadar süren sükunet, Lübnan'dan atılan roketlerle bozuldu. Yetkililer, son olayların bölgedeki tansiyonu artırdığını ve sivil kayıplara yol açabileceğini kaydetti.


Haber Kaynağı : AA

lübnan israil lübnan Netenyahu