Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Netanyahu ve Savunma Bakanı arasında gerginlik: İktidarı tehlikede mi?

İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant'ın, bir toplantı esnasında Gazze'ye yapılacak insani yardım üzerinde tartıştığı iddia edildi.

Netanyahu ve Savunma Bakanı arasında gerginlik: İktidarı tehlikede mi?

12PUNTO DIŞ HABERLER

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yakın zamanda Başbakan Netanyahu'nun haberi olmadan ABD'ye gitmiş, iki isim arasında anlaşmazlıklar olduğu ve Gallant'ın, 'Netanyahu'ya karşı harekete geçebileceği' iddia edilmişti. İsrail'e döndükten sonra Netanyahu ile bir toplantıya katılan Gallant, iddialara göre burada Gazze'ye insani yardım konusu üzerinde İsrail Başbakanı ile 'yüksek tansiyonlu' bir tartışma yaşadı. 

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Gallant toplantı sırasında Netanyahu’yu tutumuyla ilgili eleştirdi. Netanyahu ise Gallant'ı siyasi değerlendirme yapmakla suçlayarak, “Filistin yönetimi hakkında bir şeyler duymak istemiyorum” cevabını verdi.

GALLANT NETANYAHU'YA LİDERLİK İÇİN MEYDAN MI OKUYOR?

Daha önce Gazze'nin geleceği ile ilgili açıklamalar yapan Netanyahu, bölgede Filistin yönetimini reddetiğini ifade etmişti.

Uluslararası medya kuruluşlarında, ABD ve Netanyahu arasında 'savaşın gidişatı, sivil kayıplar ve Gazze'nin siyasi/demografik geleceğiyle ilgili anlaşmazlıklar yaşandığı' haberleri yer almıştı. Savunma Bakanı Gallant, bu gelişmeler yaşanırken ABD'ye seyahat etmiş, Başbakan Netanyahu'nun ise bakanının başka bir ülkede olduğunu bilmediği iddia edilmişti.

ABD medyasında yer alan haberlerde, Gallant'ın Netanyahu'ya siyasi rakip olabileceği ve başbakanlık için karşısına çıkabileceği görüşlerine yer veriliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İsrail İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Yoav Gallant