Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0377
Dolar
Arrow
34,0303
İngiliz Sterlini
Arrow
45,3604
Altın
Arrow
2830,0000
BIST
Arrow
9.975

Netanyahu'ya destek verenler de hesap verecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Arap Ligi (AL) 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda üye ülkelerin bakanlarına hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Fidan, konuşmasında Gazze'nin durumuna dikkat çekerken, Arap ülkeleri ve Türkiye arasındaki yakınlaşmanın 'samimi' olduğunu vurguladı.

Netanyahu'ya destek verenler de hesap verecek

12PUNTO DIŞ HABERLER

Arap Ligi'nin 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na konuşmacı olarak davet edilen Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına ve Türkiye'nin Arap ülkeleriyle ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında 'samimi' ilişkiler geliştirmenin önemini vurgulayan Fidan, İsrail'e de Gazze'deki operasyonları nedeniyle tepki gösterdi.

Fidan toplantının açılış oturumunda yaptığı konuşmasında, Gazze'nin abluka altında olduğuna ve bu durumun insani bir dram yarattığına dikkat çekerek, abluka kalkıncaya kadar Türkiye'nin İsrail'e uyguladığı ambargonun devam edeceğini söyledi.

Fidan, 'Yüzlerce radikal İsraillinin Harem-i Şerif’e saldırması provokasyondur. Müslüman dünyası Harem-i Şerif’in İslami kimliğini korumak için elinden geleni yapacaktır' ifadesini kullandı.

Öte yandan Fidan İsrail hükümetine koşulsuz destek veren ülkelere ve liderlere de tepki göstererek, 'Netanyahu'ya destek vermeye devam edenler, devam eden soykırımın da suç ortakları oluyor. Onlar da hesap verecek' dedi.

Arap ülkeleriyle Türkiye arasında son dönemde yeniden inşa edilen ilişkilere de dikkat çeken Fidan, 'Türkiye Arap dünyasına yaklaşımında samimidir ve gerekli siyasi iradeye sahiptir' diye konuştu.

Öte yandan Dışişleri Bakanı, Türk-Arap Ekonomik Forumu'nun 15. oturumunun ekim ayında İstanbul’da gerçekleşeceğini kaydetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Hakan Fidan arap ligi Gazze gazze israil İsrail İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Benyamin Netanyahu Netanyahu