Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

New York yönetimi, sosyal medya devlerini gençlerin ruh sağlığını bozmakla suçluyor!

New York eyaleti Belediye Başkanı Eric Adams'ın da aralarında bulunduğu birçok kuruluş, Meta, TikTok, Snap ve Google'a dava açtı.

New York yönetimi, sosyal medya devlerini gençlerin ruh sağlığını bozmakla suçluyor!

ABD'nin New York kent yönetimini temsil eden birçok kuruluş, Meta, TikTok, Snap ve Google gibi sosyal medya platformlarına gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkiledikleri gerekçesiyle dava açtı.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, New York'un Sağlık ve Ruhsal Hijyen Departmanı ile Eğitim Departmanı'nın desteğiyle, sosyal medya platformlarının gençleri uygulamalarına bağımlı hale getirdiğini ve çevrim içi ortamda daha fazla zaman geçirmeye teşvik ettiğini iddia etti.

Başkan Adams, davanın yanı sıra bu platformları çocukların ruh sağlığına zarar verdikleri konusunda sorumlu tutacak, aileleri sosyal medyayı güvenli kullanma konusunda eğitecek ve sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisini inceleyecek bir "sosyal medya eylem planı" sunacaklarını belirtti.

Meta sözcüsü Andy Stone, "Gençlerin güvenli ve yaşlarına uygun bir çevrim içi deneyim yaşaması için kullanıcı ve ailelerine 30 program ve özellik sunuyoruz" dedi.

TikTok sözcüsü, uygulamalarının gençlerin sağlığını korumak için yaş sınırlamalı paylaşımlar, ebeveyn kontrolü ve 18 yaşındaki kullanıcılar için 60 dakikalık kullanım süresi sınırı gibi özellikler sunduğunu belirtti.

Google sözcüsü Jose Castaneda ise ruh sağlığı uzmanlarıyla işbirliği içinde olduklarını ve gençlere yaşlarına uygun deneyimler, ebeveynlere de gençlerin deneyimlerini gözlemlemesi için uygun kontroller sağlayan hizmetler oluşturduklarını söyledi. Castaneda, New York yönetimini temsil eden kuruluşların iddialarının gerçeği yansıtmadığını savundu.


Haber Kaynağı : AA

New York TikTok Sosyal Medya META