Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nijerya'da onlarca kadın ve çocuk kaçırıldı: Boko Haram saldırdı

Nijerya'da radikal İslamcı terör örgütü Boko Haram, onlarca kadın ve çocuğu kaçırdı.

Nijerya'da onlarca kadın ve çocuk kaçırıldı: Boko Haram saldırdı

Nijerya'da El Kaide bağlantılı terör örgütü Boko Haram, odun toplamak için ormanlık alana giden onlarca kadın ve çocuğu kaçırdığı açıklandı.

Hükümet, kaçırılanların sayısıyla ilgili bilgi vermedi. Nijerya'da Daily Trust gazetesinin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Muhammed Malik'e dayandırdığı haberinde ise kaçırılan kişi sayısının 200 olduğu bildirildi. Malik, yaptığı açıklamada, mülteci kampında yaşayan sivilleri kaçırma olayını şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Nijerya'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Goni, mülteci kampında yaşayan ve odun toplamak için ormanlık alana giden onlarca kadın ve çocuğun, Boko Haram üyeleri tarafından kaçırıldığını belirtti. Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Goni, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde sivillerin kaçırıldığını ifade etti.

Olayın Kamerun sınırındaki Gamboru-Ngala bölgesinde yaşandığını dile getiren Goni, kaçırılan sivillerin kurtarılması için güvenlik güçlerinin operasyon başlattığını ifade etti.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda 2009'dan bu yana saldırılar düzenleyen terör örgütü Boko Haram, 2014'te Borno eyaletindeki bir devlet okulundan 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı.

Nijerya, son zamanlarda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP terör örgütlerinin saldırılarıyla mücadele ediyor.


Haber Kaynağı : AA

Boko Haram Nijerya Terörizm Terör saldırısı