Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nükleer endüstrisi yeniden önem kazanıyor: İngiltere'nin yeni planı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak önümüzdeki yıllarda nükleer endüstriye yüz milyonlarca sterlin harcamayı planladıklarını açıkladı. Bu planların 2030 yılına kadar yaklaşık 40.000 yeni iş yaratması bekleniyor.

Nükleer endüstrisi yeniden önem kazanıyor: İngiltere'nin yeni planı

12PUNTO DIŞ HABERLER

Birleşik Krallık hükümeti, Nükleer denizaltıların inşası için İngiltere'nin kuzeybatısındaki Barrow-in-Furness kasabasına yaklaşık 200 milyon Sterlin yatırım yapacak. Ayrıca, 353 milyon Sterlin hem askeri hem de sivil nükleer sektörlerde iş yaratmak ve eğitim için ayrılacak.

Avrupa'da Ukrayna savaşının gidişatı sebebiyle, önde gelen ülkeler nükleer kapasitelerini artırmayı bir süredir tartışıyordu.

Rishi Sunak'ın kabinesi bu planı uygulamak için savunma şirketleri BAE Systems, Rolls-Royce, Babcock ve enerji grubu EDF ile birlikte çalışacak. Sunak, bu yatırımları "nükleer caydırıcılığımızın ve nükleer enerji arzımızın geleceğini garanti altına almak açısından bir zorunluluk" olarak tanımlıyor.

İşçi Partisi muhalefeti bu projelere "tam destek" verdiğini ifade etti. Barrow-in-Furness, Avustralya ve ABD ile yapılan Aukus güvenlik anlaşmasının bir parçası olarak 2040 yılına kadar konuşlandırılması beklenen yeni nesil nükleer denizaltıların inşasında kilit bir rol oynayacak.


Haber Kaynağı : 12punto

İngiltere İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Nükleer nükleer denizaltı