Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Pakistan’da İmran Han'ın partisi birinci oldu ancak iktidar olamıyor: Ülke çapında protestolar büyüyor

Seçimin ardından birinci çıkan ancak hükümeti oluşturmak için gerekli sandalye sayısına ulaşamayan PTI (Pakistan Adalet Hareketi), ülke çapında protestolar başlattı. Pakistan ordusu birlik ve sükûnet çağrısı yaptı.

Pakistan’da İmran Han'ın partisi birinci oldu ancak iktidar olamıyor: Ülke çapında protestolar büyüyor

12PUNTO DIŞ HABERLER

Pakistan’da seçimler tamamlandı.

Mecliste 93 sandalye kazanarak birinci olan hapisteki eski Başbakan İmran Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi’nin desteklediği bağımsız adaylar, PML-N (Pakistan Müslüman Ligi) ve PPP (Pakistan Halk Partisi) adaylarını geride bıraktı.

Buna karşın salt çoğunluğu elde edemeyen PTI, diğer partilerin İmran Han’a karşı birleşmesi nedeniyle hükümeti oluşturamıyor. İmran Han’ın partisi seçimlere hile karıştığını iddia ederek ülke çapında protestolar başlattı.

PTI seçimden önce de oy sayımı bitene kadar sandıkların başından ayrılmama çağrısı yapmış, seçimde hile olabileceğini öne sürmüştü.

Geçtiğimiz dönemde iktidarda olan Nawaz Şerif’in partisi PML-N seçimlerde 74 sandalye kazanırken, PPP ise 56 sandalye kazandı. Pakistan meclisinde çoğunluğu elde etmek için gereken milletvekili sayısı ise 134.

ÜLKENİN 4 EYALETİNDE POTESTOLAR SÜRÜYOR

PML-N ve PPP’nin koalisyon görüşmelerine başlamasıyla birlikte İmran Han destekçilerinin protestoları artmaya başladı. Ülkedeki milletvekili çıkarmayı başarmış diğer partilerle de anlaşarak koalisyon hükümeti oluşturması beklenen Nawaz Şerif’e karşı Pakistan’ın en büyük 4 eyaletinde protestolar düzenleniyor. 

Başkentte düzenlenen protestolara polisin müdahale edeceğini açıklamasına karşın göstericiler geri adım atmadı. Han’ın destekçilerine göre seçime ‘çok büyük çapta’ hile karıştırıldı.

Ülkede protestolar devam ederken Şerif’in hükümeti oluşturup oluşturamayacağı ise belirsizliğini koruyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İmran Han Pakistan Pakistan Adalet Hareketi