Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Pentagon'dan Ortadoğu'daki savaşlara dair 'kararlılık' açıklaması: 'Savaşın genişletilmesini...'

Pentagon, Gazze'deki savaşa ve Lübnan'la İsrail arasındaki gerilime dair bir duyuru yaptı. Pentagon yetkilileri, 'savaşın genişlemesine izin vermeyeceklerini' belirtti.

Pentagon'dan Ortadoğu'daki savaşlara dair 'kararlılık' açıklaması: 'Savaşın genişletilmesini...'

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ortadoğu'daki çatışmaların daha fazla bölgeye sıçramasını engellemek için 'kararlı' olduklarını vurguladı.

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder tarafından paylaşılan yazılı açıklamaya göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin, hafta sonu boyunca ekibiyle, Ortadoğu'daki anlık gelişmeleri takip etti.

Açıklamada, 'Kendisi (Austin) ve Savunma Bakanlığı liderleri, bölgedeki ABD vatandaşlarının ve güçlerinin korunmasına, İsrail'in savunulmasına ve caydırma ve diplomasi yoluyla durumun azaltılmasına odaklanmaya devam ediyor' ifadeleri yer aldı.

Pentagon'un açıklamasında, Austin'in, ABD'nin İran ve İran destekli ortaklarının 'durumu istismar etmesini veya çatışmayı genişletmesini engellemeye' kararlı olduğu vurgulandı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin

ABD ORTADOĞU'DAKİ ASKERİ VARLIĞINI ARTIRIYOR

Savunma Bakanlığı'nın, bölgede 'önemli miktarda yetenek bulundurmaya' ve gelişen güvenlik durumuna göre kuvvetlerini dinamik tutmaya devam ettiği bilgilerine yer verilen açıklamada ayrıca, önümüzdeki günlerde ABD'nin savunma hava desteği yeteneklerinin 'daha da güçlendirileceği' vurgulandı.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıyla Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesi sonrasında ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'daki ABD vatandaşlarından olası çatışmalara karşı 'kriz eylem planı' oluşturmaları ve 'uzun süreler boyunca yerlerinden ayrılmamaya' hazırlanmaları çağrısında bulunmuştu.

Bölgede çatışmaların artma ihtimaline karşın ülkede kalan ABD vatandaşlarının yakınlarının Lübnan'ı ziyaret etme planlarını yeniden gözden geçirmesi istenmişti.


Haber Kaynağı : AA

ABD Pentagon Ortadoğu lübnan İsrail ABD Savunma Bakanlığı