Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Pezeşkiyan: ABD ve Avrupa, Heniyye suikastı için sözlerini tutmadı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin suikastına karşılık olarak ABD ve Avrupa'nın ateşkes sözü vermesine rağmen bu taahhüdü yerine getirmediğini vurguladı.

Pezeşkiyan: ABD ve Avrupa, Heniyye suikastı için sözlerini tutmadı

İran devlet televizyonuna göre, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, dün akşam düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da uğradığı suikastı değerlendirdi. Pezeşkiyan, İsrail'in bölgedeki saldırganlığına ve Batılı destekçilerine atıfta bulunarak, "Siyonist rejimin suçları kabul edilemez ve cevapsız kalmayacak" dedi.

Pezeşkiyan, "Şehit Heniyye suikastına İran'ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandır. Bu tür suçlulara bir şans vermek, onları daha fazla suç işlemeleri için cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları, ülkede tartışmalara yol açarken, gece saatlerinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binasının önünde toplanan bir grup, bu açıklamalara karşı yetkililerden yanıt talep etti.

İran, 31 Temmuz'da başkent Tahran'da Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yönelik suikastın ardından İsrail'e misilleme kararı almıştı.

Tahran yönetimi, Gazze'de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırı niyetinden vazgeçebileceğine dair iddialara yanıt vererek, "Ulusal egemenliğimizi tehdit eden İsrail'in cezalandırılması ile Gazze'de ateşkes çabalarının ayrı konular olduğunu" vurguladı ve ateşkes sürecine zarar vermemeyi umduklarını ekledi.


Haber Kaynağı : AA

pezeşkinyan İran İran İsrail Nasrallah