Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Polonya Parlamentosu'nda şok eden antisemitik eylem

Varşova'daki Parlamento'da, geçtiğimiz salı günü gerçekleşen bir olay, antisemitizmin ve sağcı radikalizmin son zamanlardaki artışına dair endişeleri artırdı.

Polonya Parlamentosu'nda  şok eden antisemitik eylem

Reyhan KÜÇÜK-12punto.com.tr

Hanukka festivali için yakılan bir Hanukka  şamdanı,  aşırı sağcı muhalefet milletvekili Grzegorz Braun tarafından saldırıya uğradı.

Yangın söndürücü kullanarak Hanukka mumlarını söndüren Braun, bu eylemiyle başta Yahudi topluluğu  olmak üzere, uluslararası boyutlarda tepki çekti.

Skandal üzerine parlamento‘da, Grzegorz Braun'un dışında tutulduğu bir kriz toplantısı düzenledi, oturumun sonucunda, Tüm fraksiyonlar saldırıyı şiddetle kınama kararı aldıklarını bildirirken,

Braun’un saldırısı, Avrupa Rabbinler Konferansı, Katolik Kilisesi, Holocausttan Kurtulanlar,  ve Uluslararası Auschwitz Komitesi dahil olmak üzere çeşitli dini ve sivil toplum kuruluşları tarafından da şiddetle kınandı.

Başbakan Donald Tusk, Braun'un eylemini "utanç verici" olarak nitelendirirken, Kardinal Grzegorz Rys, Bu saldırgan hareket için Yahudi topluluğundan özür diledi.

 Bu olay, Polonya'da ve Avrupa genelinde yükselişe geçen antisemitizmin boyutlarını bir kez daha gözler önüne sererken, antisemitizme karşı mücadelenin önemini bir kez daha ortaya koydu.


Haber Kaynağı : Reyhan Küçük

Polonya yahudi Hanukka