Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Putin, Navalny'nin ölümünü kabul etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eğer ölmeseydi Navalny'nin Batı'da tutuklu Rus mahkumlarla takas edileceğini açıkladı.

Putin, Navalny'nin ölümünü kabul etti

12PUNTO DIŞ HABERLER

Yeniden Rusya Devlet Başkanı seçilen Vladimir Putin, muhalif lider Alexey Navalny'nin hayatını kaybetmemesi durumunda Batı'nın elinde bulunan Rus mahkumlar karşılığında serbest bırakılacağını söyledi. 

Pazar günü destekçilerine konuşan Putin, üst düzey Rus yetkililerin Navalny'nin ölümünden birkaç gün önce Batı'yla mahkum takası fikrini ortaya attıklarını belirtti.

Putin konuşmasında Navalny'nin ölümünü 'üzücü olay' olarak nitelendirdi.

Rusya'daki cumhurbaşkanlığı seçimini ezici bir çoğunlukla kazandığını gösteren ilk sonuçların ardından Moskova'nın merkezinde konuşan Putin, adı açıklanmayan kişilerin, ölmeden birkaç gün önce Navalny'nin batıyla bir takas anlaşmasıyla serbest bırakılması yönünde teklifte bulunduğunu söyledi.

Putin “Benimle konuşan kişi daha cümlesini tamamlamamıştı, ben de aynı fikirde olduğumu söyledim. Ancak ne yazık ki olan oldu” dedi.

Putin, “Tek bir şartla kabul ettim: Onu değiştiririz ve geri gelmez. Ama hayat böyle. Böyle şeyler olduğunda bu konuda hiçbir şey yapamazsınız, hayat bu" İfadelerini kullandı.

Navalny'nin müttefikleri daha önce Putin'in, Navalny'nin Almanya'da hapsedilmiş bir tetikçiyle takas edileceği bir mahkum takasını sabote etmek için muhalefet liderini hapishanede öldürttüğünü iddia etmişti.

Navalny'nin uzun süredir müttefiki olan Leonid Volkov, pazar günü X hesabından yaptığı açıklamada, Putin'in yorumlarının Navalny'yi kendisinin öldürdüğünün itirafı olduğunu söyledi. Volkov, “Putin Alexei Navalny'yi öldürdü. Ve artık daha fazla rol yapmasına gerek olmadığına karar verdi. Bunu kendisi de doğruladı” diye yazdı.


Haber Kaynağı : 12punto

Alexei Navalny Vladimir Putin Putin Volkov Rusya Rusya seçimleri