Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Putin Rus milliyetçiliğini eleştirdi: Çok kültürlülük vurgusu

Vladimir Putin Rus milliyetçi sloganları hedef alarak Rusya'daki dini ve etnik çeşitliliğe vurgu yaptı. Rusya Devlet Başkanı, milliyetçi fikirleri 'tehlikeli' olarak niteledi.

Putin Rus milliyetçiliğini eleştirdi: Çok kültürlülük vurgusu

12PUNTO DIŞ HABERLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çarşamba günü Tver Bölgesi'ne yaptığı ziyaret sırasında milliyetçi fikirlerin Rusya gibi çok kültürlü bir ülke için endişe verici olduğunu söyleyerek, şu anda ülkede tüm dini mezhepleri temsil eden yaklaşık 190 etnik grubun yaşadığını belirtti.

Putin'in açıklamaları, etnik çoğunluğun ülkedeki diğer milletlerden daha fazla hakkı olduğu fikrini destekleyen "Rusya Ruslar içindir" sloganına atıfta yapıyordu.

Rusya'nın çok uluslu ve çok mezhepli bir devlet olduğu ve herhangi bir vatandaşın haklarının ihlalinin yalnızca ülkenin çöküşüne yol açacağı konusunda uyaran Putin, ülkede tüm dinlere saygıyla davranıldığını da sözlerine ekledi. 

Putin, "Yaygara koparan vatanseverleri dinlediğimde, ki her yerde, her toplumda böyle insanlar var, 'Rusya sadece Ruslar içindir' diyenler de dahil, bir kaygıya kapılıyorum" dedi.

Çok uluslu Rus devletine sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Putin, 'burada bizden başka herkes yabancıdır gibi yıkıcı düşüncelerin' ülkeyi mahvedeceği uyarısında bulundu.

Putin , tüm dini mezheplerin ve Rusya'nın tüm halklarının temsilcilerinin 'bugün savaş alanında en iyi taraflarını gösterdiğini' vurguladı. 

Putin şu ifadeleri kullandı:

"Ve hem kendi memleketlerine hem de bizim ortak büyük Anavatanımıza sahip çıkıyorlar, ki sanırım dünyanın başka yerlerinde hiç kimse kendi anavatanlarına bu kadar sahip çıkmıyor."


Haber Kaynağı : 12punto

Putin Vladimir Putin Rusya milliyetçilik