Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Putin'den iktidara uyarı: Ekonomi politikalarını hedef aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iktidarın son bir yılda uyguladığı ekonomi politikalarını hedef aldı. İktidarın son zamanlarda Batılı çevrelerden kredi ve hibe almaya odaklandığını belirten Putin, Türkiye'nin yaptırımlara katılması halinde ekonomik zarara uğrayacağını söyledi.

Putin'den iktidara uyarı: Ekonomi politikalarını hedef aldı

Geçtiğimiz yıl iş başına gelen Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, sıcak para politikasının yanı sıra Batılı finans çevrelerle de ilişkilerini yumuşatmaya başlamıştı. 

Türkiye'de son zamanlarda değişen ekonomi modelinin farkında olduklarını belirten Putin, konuya ilişkin “Türkiye’nin ekonomi yönetimi son zamanlarda Batılı finans kuruluşlarından kredi, yatırım ve hibe almaya odaklanıyor. Bu muhtemelen kötü bir şey değil. Ama eğer bu Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin kısıtlanmasından kaynaklanıyorsa, o zaman Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Putin, Türkiye'ye yönelik sermaye girişinin önkoşullarından birinin Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmak olduğunu belirtirken, Türkiye'nin Batı'ya yaklaşmak için bu doğrultuda adımlar atması halinde ekonomik olarak zarara uğrayacağını öne sürdü.

"ERDOĞAN'A GERÇEKLERLE İLGİLİ BİLGİ VERİN"

Türkiye’de kurulması planlanan doğal gaz merkezinin, başta Avrupa’ya yönelik olmak üzere gaz ticareti için elektronik bir platform olmasının planlandığını belirten Putin, şu ifadeleri kullandı:

“Dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var. Türkiye, Ukrayna ile bazı alanlarda işbirliği yaparken, Ukrayna, Türkiye’ye gaz taşıyan boru hatlarını vurmaya çalışıyor. Bu bir şaka veya herhangi bir şekilde abartma değil. Rus ordusunun elektronik harp sistemleri tarafından iki insansız hava aracı düşürüldü ve Karadeniz sahilindeki gaz pompalama istasyonunun yanına düştü. Lütfen dostumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konu hakkındaki gerçeklerle ilgili bilgi verin. Karadeniz altındaki sevkiyat sistemini koruyan gemilere yönelik de sürekli insansız deniz araçlarıyla saldırı yapılıyor.”


Haber Kaynağı : 12punto

Putin Vladimir Putin Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek