Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Reisi'nin ölümünden onları sorumlu tuttu...

İran eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi ve beraberindekilerin ölümünden ABD'yi sorumlu tuttu.

Reisi'nin ölümünden onları sorumlu tuttu...

İran'ın geçmiş dönem Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Cevad Zarif, İran Devlet Başkanı Reisi'i ve beraberindeki Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın ölümünden ABD'yi sorumlu tuttu.

Zarif, yaptığı açıklamada, İran ulusunun 45 yıl içinde büyük olaylarla karşı karşıya kaldığını ve bu trajik olayın da üstesinden geleceklerini söyledi.

Helikopter kazasının yanı sıra daha önce yaşanan bazı ölümlü olayları da hatırlatan Zarif, “İran'a havacılık endüstrisinin satışına yaptırım uygulayarak cumhurbaşkanı ve arkadaşlarının şehit edilmesine neden olan ABD olduğunu ve ABD'nin işlediği suçun İran halkının zihnine ve tarihe kaydedileceğini” değerlendirmesinde bulundu.  

NE OLMUŞTU?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter kaza yaptı. Saatler süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda helikopterin kaza yaptığı bölgeye ulaşıldı. Günün ilk saatlerinde yapılan açıklamada bölgede “yaşam belirtisi olmadığı” ifade edildi. Daha sonra Reuters’a konuşan ve güvenlik nedeniyle ismini vermeyen bir İranlı yetkili, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan ve diğer yolcuların kazada hayatını kaybettiğini açıkladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Cevad Zarif İran İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi

İlgili Haberler