Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rus devlet televizyonunda çarpıcı sözler: "3 Avrupa şehri işgal edilmeli"

Rusya’da Tümgeneral Nikolay Plotnikov, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada 3 Avrupa ülkesini işgal edilmesi gerektiğini savundu.

Rus devlet televizyonunda çarpıcı sözler:

İki yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşı dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Rusya’nın önde gelen isimlerinden Tümgeneral Nikolay Plotnikov, Rus devlet televizyonunda çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Plotnikov, Putin’in “Lenin ve Stalin’in tarihi hatalarını” düzeltmesi gerektiğini söyleyerek bazı Avrupa ülkelerini işgal etmesi gerektiğini söyledi. Plotnikov, bazı Avrupa ülkelerindeki şehirlerin Rusya ile bağlantısı olduğunu söylerken, bu ülkeleri de sıraladı.

Rus yetkili, Estonya’daki Narva, Letonya’daki Daugavpils ve Litvanya’daki Klaipeda’nın işgal edilmesi ve Rus topraklarına katılması gerektiğini söyledi. Baltık bölgesinde yer alan bu ülkeler aynı zamanda NATO üyesi olarak da öne çıkıyor.

“SONUÇLARINA KATLANIRLAR”

Ordudaki görevinin yanı sıra siyasal uzman ve akademisyen olarak da çalışan Plotnikov, devlet televizyonunda konuştu. Plotnikov, “Bu ülkelerdeki insanların Ukrayna’yı desteklemeyi bırakmaları gerek yoksa sonuçlarına katlanırlar” dedi.

Eğer Rusya, bu ülkelere saldırırsa NATO’nun 5’inci maddesi uyarınca diğer NATO ülkelerinin Rusya’ya misilleme yapma seçeneği bulunuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Rusya Nikolay Plotnikov ukrayna Rusya Ukrayna