Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.577

Rus santraç oyuncusundan şok hareket: Cıva döktü, rakibini zehirledi

Rus santraççı Amina Abakarova, oyun tahtasına cıva dökerek rakibini zehirlediği iddiasıyla geçici men cezası aldı

Rus santraç oyuncusundan şok hareket: Cıva döktü, rakibini zehirledi

Rus satranç oyuncusu Amina Abakarova, turnuva öncesinde rakip oyuncu Umayganat Osmanova'yı cıva ile zehirlemekle suçlanıyor.

Rusya Satranç Federasyonu Abakarova hakkında soruşturma açıldığını belirtirken, oyuncuya ulusal müsabakalardan geçici men cezası verildiğini ifade etti. Federasyon, yürütülen hukuki süreç tamamlandığında Abakarova'nın ömür boyu men cezası alabileceğini de ekledi.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, turnuva başladıktan kısa bir süre sonra Abakarova'nın rakibi Osmanova rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, kamera kayıtlarını incelediklerinde Abakarova'nın rakibini zehirlemek amacıyla oyun tahtasına cıva döktüğünü ortaya çıkardı.

'KİŞİSEL DÜŞMANLIK' SEBEBİYLE ZEHİRLEMİŞ

Abakarova, eylemini "kişisel düşmanlık sebebiyle verilmiş ani bir karar" olarak tanımlarken, satranç turnuvasıyla hiçbir ilgisi olmadığını savundu. Sağlığa zarar verme suçundan açılan davada, Abakarova hakkında hapis cezası talep ediliyor.

Çok az miktarlarda bile etkili olabilen cıva, bir sinir sistemi toksini olarak biliniyor. Merkez sinir sistemini ve böbrek sistemini doğrudan etkileyerek beyin işlevinin bozulmasına neden olabiliyor.



Haber Kaynağı : 12punto

satranç cıva zehirleme