Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Rusya, Lübnan’daki İsrail saldırılarını kınadı: 'Durum endişe verici'

Zaharova, İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırılarını sert bir dille eleştirerek, sivilleri hedef alan bu ayrım gözetmeyen saldırıların kabul edilemez olduğunu vurguladı ve durumu kontrol altına almak için derhal barış çağrısı yaptı

Rusya, Lübnan’daki İsrail saldırılarını kınadı: 'Durum endişe verici'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Lübnan’daki durumun ciddi şekilde kötüleşmesinin son derece endişe verici olduğunu vurguladı. Zaharova, 23 Eylül’de İsrail’in Hizbullah’ın askeri altyapısını hedef almak amacıyla Lübnan’a "Kuzeyin Okları" adı verilen hava saldırıları düzenlediğini hatırlattı.

Zaharova, Lübnan’ın güneyi ve doğusunda birçok yerleşim biriminin bu saldırılara maruz kaldığını belirterek, "İsrail’in Hizbullah silahlarının orada depolandığı bahanesiyle yerleşim bölgelerine ayrım gözetmeyen saldırıları, büyük sivil kayıplarına ve sivil altyapının önemli ölçüde tahrip olmasına yol açtı" ifadesini kullandı. Özellikle, İsrail uçaklarının Bekaa Vadisi’ne düzenlediği bombalı saldırıda 10 kişilik bir ailenin hayatını kaybettiğini aktardı.

Lübnan’a yönelik geniş çaplı askeri saldırıları kararlılıkla kınayan Zaharova, "Sivilleri hedef alan bu ayrım gözetmeyen saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulamak istiyoruz" dedi. Durumun tamamen kontrolden çıkmadan, şiddet sarmalının acilen durdurulması gerektiğine dikkat çekti.

"Daha fazla kan dökülmesini önlemek ve durumu siyasi ve diplomatik bir çözüme yönlendirmek için düşmanlıkların derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz" diyen Zaharova, Orta Doğu’nun geniş çaplı bir silahlı çatışmaya sürüklenmesini önlemek için uluslararası toplumun iş birliği yapması gerektiğini belirtti.

Zaharova, Orta Doğu’da olası bir felaket senaryosunu önlemek için uluslararası ve bölgesel ortaklarla koordinasyon sağlamaya hazır olduklarını ifade ederken, "Bölgedeki hiçbir devletin güvenliğinin diğerlerinin pahasına sağlanmaması gerektiği gerçeğinden hareket ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Bu açıklamalar, bölgedeki gerginliklerin artması ve sivillerin maruz kaldığı tehlikelerin arttığı bir ortamda yapıldı.


Haber Kaynağı : AA

Rusya Rusya Federasyonu İsrail israil filistin Rusya Sözcüsü Zaharova Mariya Zaharova Zaharova