Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Rusya ve Türkiye ortak banka kurmayı planlıyor

Rusya ve Türkiye, ortak ticaret havuzunu genişletebilmek için banka kurmayı hedefliyor. İki ülke arasında ortak bir banka kurulması için görüşmelerin başladığı ancak kararın henüz kesinleşmediği belirtiliyor.

Rusya ve Türkiye ortak banka kurmayı planlıyor

Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi artarken, ABD'nin baskısıyla ortaya çıkan para transferi sorunu hâlâ çözüme kavuşmuş değil.

İki ülkenin bu sorunu aşmak için bir "Türk-Rus ortak bankası" kurulması için masaya oturduğu belirtiliyor. 

Bu yılın başlarında Türkiye’deki bazı özel bankalar, ABD ve AB’nin ikincil yaptırım tehdidi nedeniyle Rus firmalarının hesaplarını kapatmıştı. Aynı zamanda, şahısların banka hesabı açmasına ilişkin prosedürler de sıkılaştırılmıştı.

"SORUN DEVAM EDİYOR, DENETİM SIKI"

Türk ihracatçılar, bankaların Rusya’dan mal ödemeleri için yapılan para transferlerini kabul etmemesiyle karşı karşıya kaldı, işlemler 1 Ocak’tan bu yana fiilen durdu.

Ticaret Bakanlığı'nın, Rusya'dan para transferlerinde sorun yaşayan şirketlerin listesini hazırlayarak sektörel bazda önlemler aldığı bildirilmişti.

RİA Novosti’nin görüştüğü Türk bankacılık sektöründen bir kaynağına göre sorunun devam ettiği ve transferlerin sıkı denetim altında olduğu ifade ediliyor.

Sorunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 12 Şubat'ta Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyarette masaya yatırılması bekleniyordu ancak ziyaret ileri bir tarihe ertelendi.


Haber Kaynağı : 12punto

banka Rusya şirket ticaret Türkiye