Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Rusya'dan Türkiye göndermesi: Türkiye ile Rusya'nın durumu farklı

Rusya Merkez Bankası, beklendiği gibi politika faiz oranını 200 baz puan artırdı

Rusya'dan Türkiye göndermesi: Türkiye ile Rusya'nın durumu farklı

Rusya Merkez Bankası (CBR), üst üstü 4 toplantı sabit tuttuğu gösterge faiz oranını piyasa beklentileri doğrultusunda 200 baz puan artırdı.

Merkez Bankası yeniden faiz arttırıp arttırmama konusuna 13 Eylülde düzenlenecek toplantıda karar verileceği uyarısında da bulundu. Direktörler Kurulu bundan önceki 4 toplantıda faiz oranını yüzde 16’da sabit tutmayı tercih etmişti.

Kurumdan yapılan açıklamada “Enflasyonun yeniden inişe geçmesi için ilave sıkılaştırma önlemleri gerekmektedir, enflasyonun yüzde 4’lük hedefe indirilmesi içinse daha önce tahmin edilenden daha sıkı bir para politikasına ihtiyaç var,” deniliyor.

Kararın ardından basının karşısına çıkan Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Türkiye senaryosuna göre hareket etmeyeceklerini ve faizde keskin artışlar yapmayacaklarını söyledi. Merkez Bankası başkanı "Rusya'nın durumu tamamen farklı," şeklinde konuştu.

 'DURUMUMUZ TÜRKİYE İLE KIYASLANAMAZ'

Nabiullina şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bir örnek. Orada enflasyon %80'e kadar çıktı, hala yıllık yaklaşık %70 civarında ve faiz oranı uzun süre çok düşük kaldı, bu yüzden Türkiye'de faizi oldukça yüksek adımlarla artırmak zorunda kaldılar... Geçen yıl faiz oranının artırılması, yılın ilk yarısında enflasyon oranlarının düşmesine etkili oldu, ancak enflasyonun düşüş sürecinin geri döndürülemez olması için ek sıkılık gerekli, fakat bizim durumumuz Türkiye ile kıyaslanamaz, bu yüzden biz böyle bir seçeneği değerlendirmedik".



Haber Kaynağı : 12punto

Rusya Rusya Merkez Bankası